Asociatia Cultul Eroilor Braila a depus coroane de flori la ceremonialul de la Alba Iulia din 28 februarie a.c.

De Alexandrina Iordache 10 Martie 2013, 11:57 Atitudini
Zilele acestea s-a intors de la  Alba Iulia delegatia Asociatiei Cultul Eroilor "Regina Maria" din Braila care a participat la manifestarile organizate cu ocazia implinirii a 228 de ani de la Martirul lui Horea, Cloşca şi Crişan, care au avut loc in data de 28 februarie 2013.

Delegatia, formata din 7 persoane, a fost condusa de dna Balan Georgeta, vicepresedinte al Asociatiei si, ca in fiecare an, a participat la acest eveniment la invitatia Asociatiei "Avram Iancu" din Alba Iulia.

Dupa cum imi spunea dna Balan Georgeta, membrii Asociatiei Cultul Eroilor Braila au participat in 28 februarie 2013, ora 11,00,  in Sala Unirii, la lansarea volumului „Tineri din Alba în infernul comunist” de Sorin Schiau si Andreea Rotche.

Cartea a aparut la Editura Grinta din Cluj-Napoca, 2012 si a fost finantata de Consiliul Judetean Alba. Prefata cartii este semnata de Romulus Rusan. Volumul „Tineri din Alba în infernul comunist” va fi lansat si la Memorialul Victimelor Comunismului de la Sighet de Ziua Memoriei, 13 iunie 2013.

La ora 12,30 au inceput manifestarile propriu-zise la obeliscul ridicat in cinstea capilor rascoalei, unde dupa intonarea Imnului National, istoricul Tudor Rosu a vorbit despre semnificatia obeliscului dupa care a urmat ceremonialul depunerii de coroane de flori.

La monumentul de pe Dealul Furcilor a avut loc o slujba religioasa oficiata de patru preoti, depuneri de coroane si flori. A fost citit eseul “Eroii de ieri – modele de astazi” si a urmat apoi un moment de reculegere pentru conducatorii rascoalei  si pentru eroii care s-au sacrificat pentru tara. Si aici a fost intonat Imnul National.

Atat la Obelisc cat si la monumental de pe Dealul Furcilor delegatia Asociatiei Cultul Eroilor Braila a depus coroane de flori. Membrii Asociatiei au participat si la Manastirea Ramat la parastasul de pomenire a lui Horea, Closca, Crisan si a lui Avram Iancu. Slujba a fost oficiata de arhiepiscopul Alba Iuliei, IPS Irineu impreuna cu un sobor de preoti si corul de maicute al manastirii.


 

Autor Alexandrina Iordache 10 Martie 2013, 11:57 Atitudini
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii

 

Publicitate