Turme

De Virgil Andronescu 22 Mai 2021, 19:28 Atitudini

În copilărie am fost căprar, în adolescență văcar. Aveam câteva capre și mergeam împreună cu alți copii pe câmpuri pentru a le paște. Și ceva timp din adolescență mergeam cu ele la păscut, dar cu întreaga turmă a satului atunci când îmi venea rândul. Câțiva ani din adolescență i-am petrecut printre Oltul Mare și Oltul Mic, Sâi sau Oltișor cum mai erau denumite, păscând turma de vaci în care aveam o vacă și o vițică, tot când îmi venea rândul. Cu caprele și iezii mai urcam și spre Banciu. Și cum atunci nu m-am rușinat acum de ce aș face-o?! De altceva mă rușinez acum... Am cunoscut natura și natura animalelor încă de pe atunci, natura omului îmi este și acum, aproape de 50 de ani, o enigmă pe care sunt sigur că nu o voi descifra niciodată! ...cu turma.

Braila Mon Amour, i love you Romania!
In autobuz, un batran ii atrage atentia altui batrand sa puna masca si pe nas.

Cel admonestat replica inversunat cu ,,vezi-ti domnule de masca dumitale!" ,,Instigatorul" spune: cum sa-mi vad de masca mea cand e regulamentar pusa si dumneata imi respiri chiar in fata?!" Intra in scena o doamna, sa fi avand vreo 60 de ani: ,,Da' nu va mai certati oameni buni, sunteti batrani si degeaba!" ,,inculpatul" ii raspunde si mai artagos: ,,Da' tu ce te bagi, ce ai cu masca mea si cum o port eu, numai la masca mea te gasisi sa te uiti? In...fundu' meu nu vrei sa te uiti ca sa vezi cum tii nasu'?" ,,Discutia" a continuat. Eu am coborat. Nicio aglomeratie. Au ramas si mai putini calatori.
P.S: În plină vară, pe căldurile de foc, mă aflam pe câmp la cosit iarbă pentru proviziile de iarnă ale animalelor, împreună cu tatăl meu. Coseam până umpleam până peste căruța, ca pentru cal, trasă de măgarul Viorel. Viorel măgar de tracțiune dar şi de viteză, de mulți cai viteză, care rar devenea încăpățânat.

 

Autor Virgil Andronescu 22 Mai 2021, 19:28 Atitudini
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii