SUA - China

De Noro Jerca 04 August 2022, 19:09 Atitudini

China a ieșit cu prestigiul șifonat rău din toată povestea asta cu vizita doamnei Nancy Pelosi, președintele Camerei Reprezentațiilor al SUA în Taiwan. Mai bine se abținea de la declarații belicoase, dacă tot era clar că nu le poate da curs. Nu avea cum să doboare avionul cu doamna Nancy Pelosi, nici să înceapă un război cu flota americană venită în sprijin, așa că mai înțelept era să nu facă tot tapajul ăsta... RP Chineză a înghițit broasca, asta e!

Cu toată opoziția chinezilor la vizită, americanii au forțat, au riscat totul și au văzut că le ține figura, au testat China la limită și trebuie să recunosc că i-au depășit în manevre. Au riscat, dar au vrut să vadă cât sunt de hotărîți și dârji adversarii lor și le-a ieșit studiul... USA 1 – China 0 la ora asta!

Singura măsură pe care o poate adopta China acum fără să riște un război deschis ar fi să impună niște sancțiuni economice dure Vestului și Taiwanului, cu riscul de a-și sărăci propria populație... O să vedem dacă vor impune sancțiuni și ce efect o să aibă.

 

Autor Noro Jerca 04 August 2022, 19:09 Atitudini
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii