SPOVEDANIE literara din PANDEMIC WAR

De Virgil Andronescu 28 Aprilie 2020, 18:24 Atitudini

Dupa o discutie cu cineva, persoana pe care o admir si o respect, in seara asta m-am convins definitiv ca am trait degeaba! Nu ca nu as fi banuit asta… Orice alt comentariu e degeaba, recunosc. Nu am luat-o razna, am mai scris, cu cea mai amcrasa sinceritate, despre asta. Am recunoscut, oarecum subsidiar, si in cartea de proza, singura tentativa nereusita de ,,suicid” din care am fost scapat fara voia mea. Eeee… Nu-mi e rusine si nici nu ma laud cu asta. Cu greu mi-am acceptat viata minuscula, nanometrica, in care m-am complacut ca ultimul, sau ca primul, nenorocit din lumea asta. Cum sa fii atat de naiv incat sa crezi in ceva pe lumea asta?!

Singurul in care trebuie si merita sa crezi cu toata fiinta este Dumnezeu! Nu in carti, nu in realizari de orice fel, nu in omenire, caci toate-s degeaba si trecotoare. Cine nu a vazut si nu vede asta in vremuri prezente mai ales in vremuri viitoare se iluzioneaza si va plati pentru asta. Tot ce am scris a fost revelat. Nu, nu sunt nici confuz si nici in altfel, sunt doar realist ca pana acum. Ceea ce a declansat, in seara asta, accesul meu de sinceritate este discutia sincera cu o persoana extraordinara. Asa ca nu aveti cu ce ma combate, puteti sa ma faceti oricum, eu am invatat sa fiu sincer pana la capatul lumii si al vietii. Noapte buna tuturor!

PS: nu simt ca mai am ceva de spus in fata INSTANTEI numita VOI dincolo de ultima, si-a zecea carte - CARTEA DEZAMAGIRILOR, probabil ca prin toamna daca o voi mai prinde. Am experimentat multe…, cu si mai ales fara voia mea, Totu-i desertaciune. Te zbati o viata sa faci ceva, stii si vrei sa faci dar nimeni nu are nevoie de tine, reusesti si apoi totul se naruie teoretic si te-apuca lehamitea. Si-atunci iti pui intrebarea: de ce, pentru ce si mai ales pentru cine…? Cat nu s-a apreciat pana la sars cov-19 omul si realizarile, implinirile sale, dar cat de neapreciate, chiar negate vor fi de-aci-nainte! Va multumesc pentru tot!

 

 

Autor Virgil Andronescu 28 Aprilie 2020, 18:24 Atitudini
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii