Pandemia, actorii politici si experimentul lui Pavlov

De Virgil Andronescu 06 Mai 2020, 12:18 Atitudini

De ce spuneam ca multe ce tin de Starea de Urgenta si de boala COVID-19 din cauza virusului Corona sunt doar manipulari grosolane? Pentru ca sunt om si cetatean si am dreptul de a-mi pune intrebari atunci cand multe…imi par cusute cu ata alba, imi sunt neclare. Traiesc in incertitudini si ma hranesc cu indoileli, altfel nu as fi supravietuit… Din cauza sau datorita sloganului #stamincasa, imi pun si eu cateva intrebari. Va mai amintiti si de alte sloganuri de tip hastag? Am mai luptat noi sub stindardul lor. Ne-au ajutat cu ceva, ne-au rezolvat vreo disperare? Ne-au fost servite asa cum Ivan Pavlov servea de trei ori pe zi hrana cainelui si noi salivam instantaneu. Foloseste biciul infometarii si blandetea cubului de zahar! Va suna cunoscut experimentul… Trag speranta ca nu-mi voi lua iar suturi… Doar scriu, nu dau cu parul si nu vorbesc despre conspiratii oculte pentru ca totul e acum la vedere, nu ai nevoie imaginatie bogata ca sa inventezi realitati deja existente.

Va invit sa-mi fiti alturi intru iubirea de Toma, la profunzimea meditatiei de pe Muntele Maslinilor concomitent atarnarea in streang a lui Iuda. Veniti si gustati din toate aceste evenimente pentru ca si ele fac parte din trupul istoriei umanitatii! Cred ca e normal si firesc sa meditam fiecare la situatia actuala si viitoare, la viata noastra pamanteana. Despre cea viitoare vom avea intreaga eternitate la dispozitie. Asta cred eu si mai cred in dreptul fiecaruia de a-si exprima gandurile ce-l macina clipa de clipa. Cat s-o mai putea, desigur. Imi amintesc cum s-a declansat toata nebunia asta, incepand cu o inducere a fricii si panici pana la isterizare a populatiei prin intermediul televiziunilor care au folosit o cascada de stiri ( false ) si informatii ( contrafacute ) despre boala covid sars2 si virusul corona pana ce oamenii au inceput sa ia cu asalt farmacii si mall-uri lasand rafturile goale. O magie s-a intamplat si spirtul, uleiul, faina si malaiul au disparut instantaneu. Imi povestea cineva cum o verisoara de-a lui a mers intr-un astfel de hangar alimentar sa cumpere, pentru o femeie in varsta de care avea grija, cate putin din cele enumerate mai sus.

Ce sa vezi, rafturile erau goale, a venit un ins angajatul hangarului si a invitat-o in magazie cu el. Si ca sa vezi minune, cornul abundentei din cele disparute si din altele era chair acolo! Femeia, asistenta medicala, s-a enervat si dintr-o revolta pertinenta i-a luat la intrebari pe cei responsabili, inclusiv pe seful care se fiintase la fata locului instantaneu. I s-a spus ca asa e ordinul de sus… Nu de la firma ci de cat mai sus…! Si tot ce de-abia incepuse mizeria numita Stare de Urgenta, stare ce nu am agreat-o de la inceput, cand deodata intra in autoizolare premierul Orban care iese sanatos tun dupa 14 zile; se imbolnaveste un senator PNL si… Mai stiti ce s-a intamplat cu el, mai mult ca sigur ca si el e pe lista vindecatilor; Anglia adopta strategia autoimunizarii populatiei si nu recurge la izolare pana la un moment dat cand premierul Boris Johnson se imbolnaveste subit de covid-19 si e internat la terapie intensiva, trece vreme si se vindeca si acesta. Dupa situtia respectiva hotaraste sa ia masurile aproape generalizate in Europa ( vezi Italia, Spania si alte tari ). Pe lista imbolnavirilor subite si vindecarilor miraculoase au mai fost inscrise si alte nume cunoscute publicului larg. E bine sa inveti obsesiv populatia sa stea numai in apa prin indemnuri de interes public, prin vorbaria ultraexcesiva despre sute de morti si mii de imbolnaviti de covid asociat altor boli cronice, unele chiar incurabile si-n ultima faza.

E de-a dreptul penibil cum ruleaza non-stop propaganda si manipularea, cum a ajuns chiar a si in stresantele reclame de pe tv. Inca o data spun ca nu neg existanta bolii sars 2 covid-19 ( dar oare cati stim exact despre ea si cine a vazut mortii in realitate? ). Eu nu am competenta asta, dar am vorbit, ca si altii, cu persoane din domeniul medicinei si farmaciei. M-am mai ghidat si dupa vasta-mi experienta din spitalele patriei, cunosc pe pielea mea relatiile dintre pacient si oamenii din sistem si am eu o vorba: s-au bagat in mine in 47 de ani atatea medicamente si atatea bisturie incat, credeti-ma ca stiu cum este si ca doar cu dinamita nu am fost tratat dar cred ca nici asta nu ar avea efectul pe care se zice ca-l are covidul mult trambitat lumii intregi! Comentez numai ceea ce vad si simt in contextul si despre situatia de fata. Nimic mai mult. Deci, cred ca am dreptul sa exprim niste ganduri si tristeti. Suntem manipulati fratilor cum n-am mai fost niciodata! Dar am si obligatia de a nu induce in eroare concetatenii si vreau sa cred ca nu am facut-o.

Dumneavoastra sa-mi spuneti, e normal. Intrebarile mele sunt: oare sa fi fost in ton cu sarbatorile pascale imbolnavirile subite si vindecarile miraculoase? Unde oare sunt cei care au imbolnavit cat si cei care au fost imbolnaviti? In ceea ce priveste autoritatile, o debandada totala a guvernului data viitore si a presedintelui ingrijorat mereu, dar si o rapacitate politica a stimabililor parlamentari care pana mai ieri dinamitau justitia si furau economia, de spitale, scoli si drumuri nici nu mai vorbesc. Pana acum n-au fost ingrijorati de sanatatea noastra, de educatia si culturalizarea cetatenilor, de scoaterea lor din saracia crunta. Adevarat este ca numai in perioade electorale se gandeau la noi, cand ne aruncau firimituri de bunastare pentru ca mai apoi sa fim uitati cu anii. Oare ati uitat toate aceste mizerii? Eu n-am uitat si tocmai de aceea bat moneda pe improspatarea memoriei semenilor. Poate ca se vor trezi si nu vor mai inghiti gogosile politicienilor si poate ca vor avea ca port drapel in timpul alegerilor obsedantul slogan #stamincasa! Si am mai observat ceva: guvernele folosesc scoaterea din zona de siguranta a oamenilor prin mitinguri si proteste manipulatoare pentru atingerea unor scopuri oculte. Iesi protestezi crezand ca lupti pentru drepturile tale de om si cetatean, astfel devii cea mai usoara prada pentru guverne si pentru opozantii acestora. Si ce e mai convenabil pentru acestea deca sa aiba la dispozitie mase de ameni usor manevrabile?!

Pot fi controlate mai usor, pot fi separate in tabere pro si contra. Acolo unde partidele comuniste se afla la putere se face asta cel mai mult, si se controleaza intreaga situatie. Nimeni nu are interesul de a scoate adevarul la vedere. Totu se face cu complicitatea cetatenilor indoctrinati. Nici occidentul, asa-zis democratic, nu lucreaza altfel. Insa acolo iese la iveala totul mai devreme sau mai tarziu pentru ca acolo inca mai exista constiinte libere, neacaparate doctrinar. Adevaratul razboi e in fiecare dintre noi si de asta profita cei ce conduc. Frica si lasitatea sunt virtuti umane. Si tocmai astea sunt cultivate. Aparent suntem liberi in cele doua sisteme politice, asemanatoare si distincte in acelasi timp. Experimentul lui Ivan Pavlov e aplicat pe oameni si da rezultate. Eu chiar nu cred in grija partidului fata de om! Inchei prin a va intreba: inca mai credeti ca suntem deasupra maimutelor in lantul evolutiei? Am insa dreptul de a anticipa ca unii ar raspunde Da…!Asta nu inseamna ca n-am putea face ceva.

Pai sa facem ceva…

 

 

Autor Virgil Andronescu 06 Mai 2020, 12:18 Atitudini
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii