Un oaspete de seamă la TÂRGUL DE CARTE de la Alba Iulia, IOAN NELU GODJA

De Col.(r) dr. ing. Avădanei Constantin 20 Mai 2018, 23:43 Atitudini

targ carte Alba IuliaCu prilejul desfășurării târgului de carte la Alba Iulia „Alba Transilvania”, a XI-a ediție (17-19 mai 2018) am avut plăcuta surpriză de a-l întâlni pe distinsul domn Ioan Nelu Godja, directorul postului de radio și televiziune din Viena, Radiotv Unirea. Â fost invitatul de onoare al Bibliotecii județene Alba „Lucian Blaga”.

Programul de activități, deosebit de bogat, s-a desfășurat sub semnul sărbătoririi Centenarului Marii Uniri de la 1 Decembrie 1918.

Pe timpul lansărilor de carte domnul Ioan Godja a transmis participanților, dar și tuturor românilor din țară, salutul comunității românești din Austria. Totodată a prezentat și ultimele apariții editoriale a unor lucrări deosebite scrise de români din Austria și de colaboratori din țară.

Ca președinte al Grupului de Inițiativă „Centenar-Marea Unire-Alba Iulia-2018” am avut o întâlnire emoționantă, deoarece acest grup s-a constituit recent și suntem dornici de a avea o colaborare amplă în viitor, să devenim parteneri de nădejde în organizarea unor acțiuni dedicate unității de neam și țară între toți românii.

Am primit cu deosebită satisfacție invitația de a participa în perioada 25-27 mai 2018 la evenimentele organizate la Viena, în cadrul programului „Centenarul Marii Uniri”. Să nu uităm că domnul Ioan Godja este un mare patriot român, a plecat din Maramureș la Viena cu iubirea de români, de acest popor, oferind sprijin românilor din Austria pentru a se manifesta ca la ei acasă.

Ioan Godja a demonstrat prin ceea ce a făcut că, „cultura n-o muritu”, așa cum spunea un prieten apropiat domniei sale, înființând postul RTV „Unirea” și asociația „Cercul Cultural Româno-Austriac”. Această asociație promovează arta şi cultura românească oriunde s-ar afla: în ţară, în Austria sau în lume.

Revista „Unirea” care a editat-o, oferă un deosebit prilej pentru români de a se exprima prin scrierile lor asupra culturii și civilizației propriului popor. Revista a devenit între timp neîncăpătoare pentru toți colaboratorii și partenerii, de la 80 de pagini stabilite inițial s-a ajuns să aibă acum peste 160 de pagini. Semn că românii vor să se cunoască, să colaboreze și să mențină vie unitatea lor, oriunde s-ar afla.

Domnul Ioan Godja s-a ridicat la înălțimea așteptărilor de a fi o gazdă bună prin această revistă, la redacție sosesc din abundență  articole și alte lucrări din Transilvania, Maramureș dar și din București, Iași, Chișinău, Londra sau Canada.

De aceea, recunoscându-i meritele și valoarea a fost primit cu inimile deschise la Alba Iulia.
Îl așteptăm cu nespusă bucurie, ca și pe toți românii, să vină la Alba Iulia, pentru a sărbători împreună la 1 Decembrie 2018, Centenarul Marii Uniri. Îi urăm multă sănatate, putere de muncă, un românism feroce în sufletul dânsului și îl asigurăm de o primire prietenească, ori de câte ori vine la Alba Iulia.
 
A consemnat,
Col.(r)dr.ing. Constantin AVĂDANEI
Președintele Comitetului de Inițiativă „CENTENAR - MAREA UNIRE - ALBA IULIA - 2018”

 

Autor Col.(r) dr. ing. Avădanei Constantin 20 Mai 2018, 23:43 Atitudini
Scrie un comentariu

Comentarii

  1. Sava Sifora 22 Mai 2018, 00:40

    Salutăm colectivul TÂRGULUI de CARTE de la ALBA IULIA, ne bucurăm noi cei de la Viena, că Dl.Ioan Godja ne reprezintă. Dorim ca poporul ROMÂN de pretutindeni să strălucească prin:PACE - UNIRE - IUBIRE - HĂRNICIE. ”La MULȚI ANII - CENTENARUL ROMÂN - 20918” !!!

  2. SMARANDA LIVESCU 27 Mai 2018, 09:19

    Felicitari si asteptam sa fim impreuna intre 12-16 iulie la Conferinta a XI-a internationala a Uniunii Internationale a Femeilor Romane (pentru femei, familiile si suporterii lor) dedicata Marii Uniri la Centenar! Prof. Smaranda CAZAN-LIVESCU

Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii