Fapte și nu idei sau sentimente

De Valeriu Ion GĂGIULESCU 31 August 2020, 19:27 Atitudini

Istoria, pentru că este o știință care consemnează FAPTE și nu IDEI sau SENTIMENTE, ar trebui cunoscută în profunzime și asumată în totalitate! Viața, așa cum a fost, cu bune și rele, se conjugă întotdeauna la timpul trecut. Tot TIMPUL este acela care estompează emoțiile și clarifică acțiunile. Întorcându-mă în timp, îmi amintesc cum am reacționat la aflarea celor ce se petreceau la Praga.

Ascultând, la radio, discursul prezidențial, care se constituia într-o virulentă critică la adresa Kremlinului, m-am temut de posibilele reacții din partea acestuia. Ca atare, chiar în ziua de 22 august 1968, am plecat zoriți, soția mea și cu mine, la Brăila, unde se afla fiica noastră, cu bunicii. ”Dacă, cumva, Doamne-ferește, va fi război, barem să fim cu toții laolaltă!” Brăila era în sărbătoare. Se serbau 600 de ani de existență documentară. Neamurile mele, părinții și unchii, oameni care trăiseră deja două războaie, nu păreau să fi fost prea impresionați de cele ce se întâmplau.”Bine că ați venit și voi ! Tot aveam noi de gând s-o sărbătorim pe Getta, de ziua ei!”

Așa că, în acel an, de 23 August, nu am mers la ”defilare” ci am trecut Dunărea la Ghecet unde am tras un chef de pomină, pornind de la celebra saramură de obleți, crap la proțap, pui la frigare și vin de Măcin! Cine, dintre noi atunci, credeți că și-a mai amintit că ”șunca pragheză tocmai era invadată de salamul rusesc”?

 

 

 

Autor Valeriu Ion GĂGIULESCU 31 August 2020, 19:27 Atitudini
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii