De la periferia unei minime civilizații

De Redactia 25 Aprilie 2021, 17:50 Atitudini

braila 2021

Brăila, un univers existențial situat la periferia unei minime civilizații.
Un spațiu invadat de nuanțe de gri, șosele pline de gropi, trotuare bombardate, borduri inexistente, clădiri nezugrăvite, gunoaie aruncate pe străzi. Și lista poate continua. Toate aceste aspecte denotă, în mod evident, o lipsă a capacității autorităților de a vedea și de a înțelege cum trebuie să arate lucrurile normale, care trebuie să fie ținuta firească a unui oraș civilizat/european.

De departe, din unghiul meu de vedere, este și o problemă de educație și management competent a celor care au tras de-a lungul vremurilor hățurile acestui "habitat".

Dragul meu Marian Dragomir,
Știu că ești o persoană dinamică, implicată în diverse proiecte, dar crede-mă, tot dinamismul tău nu se vede transpus în ceea ce ar trebui să fie un oraș european!!!

Nu o lua în nume de rău, vreau doar să conștientizezi, că noi brăilenii nu suntem mulțumiți, că trebuie să faci mult mai mult, să studiezi mai mult, să te instruiești în ale managementului, să abordezi totul la nivel de "impecabil", să inițiezi cu curaj proiecte care par inabordabile, să te bazezi doar pe profesioniști (să nu agreezi prin preajmă indivizi cu alibi-ul "școala vieții", cu mentalități incadrate in "efectul Dunning-Kruger").

Iți sugerez să-ți extinzi experiența prin câteva vizite în orașele civilizate ale lumii, intrucat ai multe de învățat de acolo! Parol!

Dacă vrei cu adevărat să dai o mână de ajutor acestui oraș gri, te rog implică-te ca un profesionist!

TE ROG, ajuta urbea! Te rog nu aborda funcția de primar prin prisma unui conțopist care așteaptă nerăbdător sfârșitul lunii pentru a-și primi salariul!
In mod cert, imi doresc să fiu un cetățean european "la mine acasă", să mă trezesc dimineața plin de viață, să mă bucur că locuiesc în Brăila.

Valentin Grigore

 

 

 

Autor Redactia 25 Aprilie 2021, 17:50 Atitudini
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii