Cele doua parti ale baricadei

De Virgil Andronescu 03 Mai 2020, 09:31 Atitudini

Asa cum politicienii nostrii sunt de ceva vreme fata in fata cu sondajele, intorcand spatele covidului, asa si cetatenii, sper, ca isi vor intoarce dosul catre politica pentru a avea in fata numai covidul si foamea. Nu de alta, dar cu spatele inainte nu ar avea cum sa tina piept unei epidemii si crizei economice. Doua parti ale aceleasi baricade? Poate ca da, poate ca nu. Sau poate ca e numai o iluzie de vreme ce Parlamentul, controlat de PSD si acolitii lor, doreste sa initieze o Lege numita: O masca pentru fiecare.

Acestea fiind datele problemei, ca om de rand ce ma aflu, imi permit sa fac o recomandare Guvernului PNL si anume sa contraatace cu oferta emiterii unui act normativ de tip OUG intitulat: Prima masca! E posibil ca nicuna nici alta sa nu fie realizabile si sa ne trezim cu vreun Program de tip rabla. ( Ca de casti in gura ne-am saturat. ) Cam asa stam la capitolul propaganda pre electorala in perioada pandemiei, cand politicienii ar trebui sa ne protejeze. Se stie clar ca asa cum cainele nu pleaca de la macelarie nici parlamentarii si nici guvernantii nu mor de grija noastra. N-au crapat ei pe drumul lung al originalei democratii si nici de coronavirus, doar au stat prin izolare decat sa dea poporului lectii de buna purtare.

Eu zic, cu titlu de recomandare, sa #stamincasa si sa ne lamurim ce vom face cu hastagul asta. Daca renuntam la acest slogan cu care ne-au cadorisit politicieni sau daca il pastram ca pe un suvenir pana la viitoarea campanie electorala pentru Parlament cand il vom etala ca scut impotriva noului virus al prostirii. Dar sa nu ne enervam, e drum lung pana la urmatoarele alegeri!

PS: Si totusi nu e o iluzie ideea cu cele doua parti ale baricadei, au ele ceva in comun: cainii, macelaria, grija si drumul lung. Nu al democratiei, nici al tranzitiei economico-sociale, ci al covidului 19 si al crizei… 2020.

 

 

 

Autor Virgil Andronescu 03 Mai 2020, 09:31 Atitudini
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii