Asumarea

De Virgil Andronescu 07 Aprilie 2021, 14:27 Atitudini

Ieri am intrat in chiosculetul de cartier unde intru de cativa ani pentru a face cateva cumparaturi. Am vazut si auzit cum patroana, o doamna in varsta, ii dicta vanzatoarei: ,,...imi asum raspunderea"... Scrie asa cum iti spun!"

Astazi am reintrat in chiosculet sa-mi iau o cafea si am intrebat-o pe vanzatoare: dar ce va punea sa va asumati ieri patroana? Am inteles ca era vorba de clienti si nepurtarea mastii de protectie anti covid-19 cat si despre dumneavoastra si colega.

Vanzatoarea mi-a raspuns: ,,Da, mi-a dictat un text prin care noi, angajatele la tejghea, sa ne asumam plata unor eventuale amenzi in cazul in care intra in magazin politia si-i gaseste pe clienti fara masca sau cu ea nepurtata corect. Am scris ,,Declaratia de asumare", am semnat-o, a semnat-o si dansa si a pus stampila societatii. Asa ca noi vom plati pentru... Dar ce pot eu sa le fac clientilor, sa-i scot din magazin, sa-i cert, sa-i bat? Nu pot face asta!"

Mi-am luat cafeau si spre iesire i-am spus sa puna un afis mare afara pe geamul chioscului si daca clientii intra fara masca- sau cu ea purtata neconform regulilor instituite legal sa le spuna inca de la intrare ca nu au voie sa intre asa. E femeie dar trebuie sa aiba putin ,,tupeu" pentru a evita o posibila retinere din salariul si asa mizerabil de mic. I-am urat ,,zi cu spor" si am iesit.

Interesant, nu? Dumneavoastra ce parere aveti? E corect comportamentul clientilor? Ca ieri mi-a tusit unul cam ciudat in fata, aveam masca dar totusi am intors fata in partea opusa si m-am ferit. E corecta ideea si actiunea patroanei? Ce vina au vanzatoarele? E corect ca angajatele de la tejghea sa nu lase pe unii clienti sa intre daca nu au masca pe figura sau n-o poarta corect? Cine pierde si cine castiga din toata aceasta situatie?

 

 

Autor Virgil Andronescu 07 Aprilie 2021, 14:27 Atitudini
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii