În asteptarea salvatorului

De Virgil Andronescu 11 Mai 2021, 18:38 Atitudini

Ieri, la ora 19.00, mi-am facut vaccinul anti-covid-19. Nu e nicio lauda si nicio rusine. Ceea ce este cert in toata povestea asta este ca in aceasta dimineata am fost sunat de destui oameni: unii pentru a ma intreba cum ma simt si pentru a ma felicita, altii tot pentru a ma intreba cum sunt, ce am simtit si cum ma simt dar nu si pentru a-mi transmite felicitarile lor. A fost alegerea mea, si nu pentru ca am ascultat de ,,medicut"-premier Catu si nici la indemnul altcuiva. Am ales sa fac asta pentru ca istoricul vietii mele mi-a confirmat inca o data ca stiinta medicala, mai ales cea din ultimele decenii, m-a ajutat sa traiesc. Pe cei cu ,,felicitarile" ii las deoparte caci mi se par firesti si am sa vorbesc despre ceilalti.

Ceilalti care spun ca vaccinul impotriva sars-cov2, covid -19, imi va modifica ba una, ba alta, transformandu-ma in cine stie ce monstru ori in vreo orocotila asemanatoare extraterestrilor si care, in scurt timp - mai precis intr-un an, nici mai mult si nici mai putin, voi fi gata... O fiii..., n-o fiii...! Pe mine m-a invatat viata ceva forte important si anume ca stiinta vine to de la Dumnezeu, ca au fost daruiti cu har oamenii care au ajuns medici si ca prin Credinta mea si Invatatura lor eu am ajuns la 48 de ani, nascut fiind la aproape 7 luni. Mi-a spus mama, Dumnezeu s-o odihneasca in pace, ca eram asa de mic incat ma tinea in causul palmelor sale de mama iubitoare. Am fost un ,,rebut", dar asta nu i-a impiedicat pe parinti sa lupte pentru viata si educatia mea intru devenirea mea ca om. Unii dintre sceptici, anti-vaccinisti sau, pur si simplu, speriati de informatii aberante, refuza sa se mai propie de mine, sa mai atinga obiecte atinse de mine si chiar pe mine ,,cel putin 20 de zile" ca sa nu se infecteze. Cica Pfizer ar fi injectat in mine virusi si cica acestia ar circula prin mine si pe mine si i-ar contamina. O fi, n-o fi..., dar eu nu-i vad, nu ma deranjeaza si sunt acelasi de pana ieri inainte de ora 19.

Mai spun acestia ca vaccinurile din Epoca de Aur erau alfel, ca erau testate zeci de ani, ca, ca, ca... Eu stiu doar atat: am avut parte in viata de peste zece ori de bisturiu, de multe ori de perfuzii, de transfuzii, de vaccinari, de alte medicamente si de foarte multi ani de stat prin spitale. Imi amintesc de anii 72-83 si de cum eram spalati cu furtunul cu apa rece in baia spitalului, baie ce era dotata cu jgheaburi din fier ruginit alimentate de tevi ruginite si care foarte rar erau circulate de apa fierbinte. Exact ca acele adapatoare din care beau apa vitele CAP-ului. Nimic de reprosat cadrelor medicale si personalului auxiliar. Nimic de reprosat, la inceputul anilor '90, nici medicilor, nici asistentelor si nici auxiliarilor de prin spitalele patriei. De reprosat, si nu lor, ci dotarilor invechite- atat fizic cat si moral. De la varsta de 8 luni si pentru tot restul vietii... Da, divinitatea, acea Energie Universala care ne guverneaza pe toti, indiferent cum ii spunem fiecare in si dupa religia sa, m-a protejat, m-a iubit si m-a salvat, de cateva ori din coasa mortii. Am o vorba: numai donamita nu au bagat in mine medicii, caci de toate au bagat- injectii si pastile de toate felurile, perfuzii si nu o data sange, si bisturie. Vaccinurile copilariei, vaccinuri anti-tetanos, vaccin anti-rabic, pastila cu iod de dupa accidentul nuclear de la Cernobil, s.a.m.d.


Nu nutresc vreun soi de nostalgie dupa vremurile trecute, dar stiu sigur ca atunci nimeni nu ar fi avut curajul, si toti acceptau fara vreo vocifererare nici macar in gand, tot ce li s-ar fi facut. Drept dovada ramane felul cum romanul a iesit din pestera socialismului multilateral dezvoltat. Se vede clar ca libertatea a fost prost inteleasa si ca unora chiar le-a sucit mintile in fel si chip. Nu detaliez ca nu are vreun sens. Ce doresc sa spun? Ca multumesc Cerului ca traiesc, ca am cunoscut niste epoci, ca las ceva in urma mea si ca vaccinul facut ieri la ceas de seara e inca una dintre multele experiente ale vietii personale si ale vietii in general. Viata merge inainte, timpul se scurge si multi dintre oameni inca nu au invatat ca libertatea acestora se opreste- autocontrolat, acolo unde nu se incalca libertatea semenilor fie ca vorbim de sanatate, de educatie, de opinie si de actiune. Da, m-am vaccinat si pentru cei de langa mine, m-am vaccinat pentru ca sistemul spitalicesc sa se poata decontracta, m-am vaccinat pentru a salva vietii si toate aste nu sunt sloganuri de niciun fel. Constiinta m-a indemnat sa gandesc cu creierul personal si nu cu cel al politicienilor, nu de pe retelele de socializare; documentare mea se rezuma in mare parte la tot ce v-am povestit mai sus dar si la ceea ce constat ca stare de fapt in societatea actuala ( a celor 3 decenii de libertate si manifestari comunitare ale acesteia ). Si, dupa cum spuneam nu demult, ieri mi s-a injectat chip-ul iar pe 31 mai mi se va monta, tot prin injectare, antena. Deja am inceput sa fac transfer de date aproape instantaneu. Cu antenuta montata nu voi mai avea nevoie de telefon. Transferul se va face numai cu gandul, mai rapid decat gandul! Sanatate si succese in viata tuturor semenilor, vaccinisti si anti-vaccinisti.

P.S: Prin scrierea si publicarea acestui text nu doresc catusi de putin influentarea in vreun sens a nici macar unuia dintre semenii mei. Acesta reprezinta reactia la actiunile de influentare a mea de catre altii, pre si post-vaccinare, sensurile pro si contra-vaccinare. Asa ca fiecare dintre voi sunteti liberi sa alegeti si mai ales sa judecati rational si cu propria gandire. E plina lumea de influenceri, e plina lumea de prezicatori si de propovaduitori care ne invata cum, ce si cat sa mancam, cum si cat sa respiram, cati pasi trebuie sa facem in fiecare zi, si alte asemenea bazaconii manipulatoare. Foarte putini sunt aceia care ne indeamna sa gandim cu prpriul creier. Si, din pacate, sunt prea putini ce-i care ii asculta. Da, caci mare parte a neamului romanesc s-a conformat masiv in asteptarea unui Mesia salvator. Si de-ar veni acel Ales, din nefericire pentru multime, nu l-ar recunoaste si chiar mai rau de-atat. Caci ,,nimeni nu-i profet in tara sa!".

 

Autor Virgil Andronescu 11 Mai 2021, 18:38 Atitudini
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii