Brăila | Verificarea taxiurilor și a autovehiculelor de transport alternativ

De IPJ Braila 18 Mai 2022, 19:15 Administrative

verificarea taxiurilor la braila

În perioada 13-15 mai 2022, poliţiştii rutieri au desfășurat acțiuni pe raza județului Brăila pentru verificarea legalității transportului rutier în regim taxi, precum și a transportului alternativ cu autoturism și conducător auto.

De asemenea, polițiștii rutieri au acționat, atât pentru conștientizarea de către cetățeni a riscurilor la care se expun prin nerespectarea normelor priv ind circulația pe drumurile publice, cât și pentru reducerea numărului accidentelor rutiere.

Astfel, în urma activităților, au fost verificate 158 de autovehicule taxi și 13 autovehicule de transport alternativ, fiind efectuate 97 de testări alcoolscopice.

Pentru neregulile constatate, polițiștii au aplicat 95 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 30.095 de lei, dintre care 55 conform O.U.G. nr. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice și 40 conform Legii 38/2003 privind transportul în regim de taxi și în regim de închiriere.

Totodată, ca măsură complementară, polițiștii rutieri au retras 4 certificate de înmatriculare.

În continuare polițiștii brăileni vor acționa pe raza întregului județ, pentru prevenirea și combaterea întregului fenomen infracțional.

 

Autor IPJ Braila 18 Mai 2022, 19:15 Administrative
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii