Acțiune de control la o stație de carburanți pe Șoseaua de Centură din Brăila. Amenzi și sancțiuni aplicate de Protecţia Consumatorilor

De Mihai NEGOMIREANU 31 Ianuarie 2024, 14:24 Administrative

Acțiune de control la o stația de carburanți pe Șoseaua de Centură din Brăila

În urma unei reclamaÈ›ii primite, Comisariatul JudeÈ›ean pentru ProtecÈ›ia Consumatorilor (CJPC) Brăila a desfășurat o amplă acÈ›iune de control la staÈ›ia de carburanÈ›i administrată de SC Scorpion Com SRL Brăila, situată pe Șoseaua de Centură KM 110, în data de 22 ianuarie 2024.

ReclamaÈ›ia depusă de un consumator a evidenÈ›iat probleme legate de depozitarea necorespunzătoare a produselor alimentare pe rafturi neigienizate, precum È™i prezenÈ›a urmelor de excremente de rozătoare È™i insecte moarte în spaÈ›iul comercial. După efectuarea controlului, comisarii CJPC Brăila au constatat că reclamaÈ›ia era întemeiată, aplicând o serie de sancÈ›iuni È™i amenzi.

Principalele nereguli identificate au inclus comercializarea produselor alimentare È™i nealimentare cu termenele de valabilitate depășite, existenÈ›a unor produse contaminate cu excremente de rozătoare, depozitarea necorespunzătoare a produselor în condiÈ›ii insalubre, utilizarea capcanelor cu substanÈ›e raticide în zona de vânzare, È™i lipsa afișării preÈ›urilor pentru anumite categorii de produse.

Ca urmare, au fost aplicate 5 amenzi contravenÈ›ionale în valoare totală de 18.000 lei, s-a dispus oprirea definitivă de la comercializare È™i retragerea din circuitul consumului uman a produselor alimentare neconforme, distrugerea produselor nealimentare neconforme, oprirea temporară a comercializării produselor cu nereguli de etichetare, È™i s-a propus închiderea temporară a unității pentru o perioadă de cel mult 6 luni.

Această acÈ›iune de control are ca obiectiv asigurarea calității produselor oferite consumatorilor È™i menÈ›inerea standardelor igienice în unitățile comerciale.

 

Autor Mihai NEGOMIREANU 31 Ianuarie 2024, 14:24 Administrative
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii