Acțiune de control la o stație de carburanți pe Șoseaua de Centură din Brăila. Amenzi și sancțiuni aplicate de Protecţia Consumatorilor

De Mihai NEGOMIREANU 31 Ianuarie 2024, 14:24 Administrative

Acțiune de control la o stația de carburanți pe Șoseaua de Centură din Brăila

În urma unei reclamații primite, Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor (CJPC) Brăila a desfășurat o amplă acțiune de control la stația de carburanți administrată de SC Scorpion Com SRL Brăila, situată pe Șoseaua de Centură KM 110, în data de 22 ianuarie 2024.

Reclamația depusă de un consumator a evidențiat probleme legate de depozitarea necorespunzătoare a produselor alimentare pe rafturi neigienizate, precum și prezența urmelor de excremente de rozătoare și insecte moarte în spațiul comercial. După efectuarea controlului, comisarii CJPC Brăila au constatat că reclamația era întemeiată, aplicând o serie de sancțiuni și amenzi.

Principalele nereguli identificate au inclus comercializarea produselor alimentare și nealimentare cu termenele de valabilitate depășite, existența unor produse contaminate cu excremente de rozătoare, depozitarea necorespunzătoare a produselor în condiții insalubre, utilizarea capcanelor cu substanțe raticide în zona de vânzare, și lipsa afișării prețurilor pentru anumite categorii de produse.

Ca urmare, au fost aplicate 5 amenzi contravenționale în valoare totală de 18.000 lei, s-a dispus oprirea definitivă de la comercializare și retragerea din circuitul consumului uman a produselor alimentare neconforme, distrugerea produselor nealimentare neconforme, oprirea temporară a comercializării produselor cu nereguli de etichetare, și s-a propus închiderea temporară a unității pentru o perioadă de cel mult 6 luni.

Această acțiune de control are ca obiectiv asigurarea calității produselor oferite consumatorilor și menținerea standardelor igienice în unitățile comerciale.

 

Autor Mihai NEGOMIREANU 31 Ianuarie 2024, 14:24 Administrative
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii