Prefectul Dumitru Popa : Trebuie sa avem respect pentru trecut, trebuie sa privim spre viitor cu incredere!

De Virgil Andronescu 01 Decembrie 2011, 20:32 Administrative


Joi s-a sarbatorit ziua de 1 Decembrie, Ziua Nationala a Romaniei, marea zi de la 1918 a Unirii tuturor  romanilor, pe intreg pamantul patriei. Si la Braila, in Sala Mare a Casei Tineretului, prefectul judetului Braila, Dumitru Popa a tinut o alocutiune prin care a transmis mesajul premierului Emil Boc. In alocutiunea sa a vorbit despre ,, mandria de a fi romani si ca trebuie sa avem respect pentru trecut si ca trebuie sa privim  spre viitor cu incredere.’’

Dumitru Popa a mai adaugat ca ,, va 2012 va fi un an dificil peste tot in lume iar ca sacrificiile romanilor nu au fost degeaba.’’

In sala au mai fost prezenti presedintele Consiliului Judetean Braila, Gheorghe Bunea Stancu, edilul brailei Aurel Gabriel Simionescu, doamna subprefect  Veronica Macri, consilierul local Doru Damian, presedintele Partidului National Liberal, Catalin Boboc si alte personalitati politice si din administratia locala. La manifestare au participat si invitati din strainatate. Dupa alocutiunea prefectului avut loc un spectacol de muzica populara in care au cantat Formatia Famfarei Militare condusa de Petrica Gogu, Grupul Casei Tineretului ; grupul de copii de la clasa externa, din comuna Gemenele, a scolii de arte ,,Vespasian Lungu’’condus de profesorul Marian Rusu, care au prezentat dansuri si cantece populare autentice ; Ovidiu Roibu a cantat ,,Canta cucu-n Bucovina’’ iar Andra Fusariu a interpretat un alt cantec palin de patriotism in finalul spectacolului.

Muzica de populara pentru neam si tara au adus emotie in sufletele celor prezenti in sala, acestia acompaniind cu aplauze fiecare interpretare. Sala Mare a Casei Tineretului a fost arhiplina. Dupa terminarea spectacolului s-a mers in Piata Independentei, in fata monumentului inchinat sublocotenentului Ecaterina Teodoroiu unde a fost prezentat onorul militar si la care au depus coroane sefii de partide, veteranii de razboi, rezervistii, copiii de la scolile din oras, asociatii si ONG-uri prezente la manifestare. Iata ca Braila tine pasul cu intreaga tara si cinsteste eroii cazuti la datorie, in acelasi timp sarbatorind cea mai importanta zi a neamului romanesc. Un sobor de preoti a oficiat o scurta slujba de pomenire a eroilor neamului.

O dimineata insorita, o dimineata plina de caldura sufleteasca , ce a reusit sa adune multi cetateni ai brailei in Piata Independentei. In aceasta dupa-amiaza va avea loc de la orele 19.00, in Sala Mare a teatrului ,,Maria Filotti’’ o alta manifestare culturala, cu ocazia zilei nationale, unde se vor decerna Premiile Asociatiei Dialog si unde vor sustine recitaluri actorii Eusebiu Stefanescu si Dorel Visan.  

 

Autor Virgil Andronescu 01 Decembrie 2011, 20:32 Administrative
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii

 

Publicitate