Poliția rutieră a dat 100 desancțiuni pentru neacordarea priorității la trecerea de pietoni

De IPJ Braila 02 Februarie 2023, 19:29 Administrative

În ultimele 24 de ore, poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier Brăila şi cei ai structurilor rutiere municipale şi orăşeneşti au continuat acţiunile pentru prevenirea evenimentelor rutiere, precum şi pentru conştientizarea de către conducătorii auto a riscurilor la care se expun prin nerespectarea regulilor de circulaţie.

Acţiunea s-a desfăşurat la nivelul întregului județ, în intervalul orar 7-11 și 15-18, atât în mediul urban, cât şi în mediul rural și a avut în atenție, în special, depistarea conducătorilor auto care nu acordă prioritate de trecere pietonilor.

Ca urmare a abaterilor constatate, au fost aplicate peste 100 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 37.080 de lei. Totodată au fost reținute, 12 permise de conducere și au fost retrase 4 certificate de înmatriculare.
Șase dintre aceste sancțiuni, au fost aplicate conducătorilor auto care nu au acordat prioritate de trecere pietonilor. De asemenea, acestora le-au fost reținute permisele de conducere, în vederea suspendării dreptului de a conduce pentru o perioadă de 30 de zile.

Recomandăm tuturor participanților la trafic să respecte regulile de circulație și să adopte un comportament preventiv în deplasări, mai ales în condiții meteo ce limitează vizibilitatea sau aderența la carosabil.

 

Autor IPJ Braila 02 Februarie 2023, 19:29 Administrative
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii