Gruparea de Jandarmi Mobilă Bacău ajuta localnicii din judetele Braila si Vrancea

De A.Frangu 31 Ianuarie 2014, 15:17 Administrative
Efective din cadrul Gruparii de Jandarmi Mobila „Alexandru cel Bun” Bacau au actionat joi, 30 ianuarie 2014 si actioneaza si astazi, 31 ianuarie, in judetele Braila si Vrancea în sprijinul populatiei afectate de caderile masive de zapada, informeaza Jandarmeria Româna.

Redam din comunicatul de presa al Jandarmeriei Române:

Peste 170 de jandarmi din cadrul unitatii actioneaza in judetul Braila in sprijinul populatiei afectate, in localitatile Olaneasca, Gulianca, Corbul Nou, Corbul Vechi si Maxineni; in judetul Vrancea, aproximativ 50 de jandarmi vor actiona in localitatea Caiata din judetul Vrancea. Deplasarea efectivelor se efectueaza cu 15 mijloace de transport din dotare.
 
Misiunea jandarmilor consta in participarea, alaturi de autoritatile locale precum si celelalte institutii cu atributii in acest domeniu, la actiunile de salvare a persoanelor, a bunurilor acestora, distribuirea de alimente si alte ajutoare umanitare populatiei afectate, deblocarea unor cai de acces catre locuinte, ajutarea persoanelor vârstnice şi a celor aflate în dificultate, facilitarea accesului acestora către sursele de apă, locurile unde au depozitate lemnele ori la grajdurile de animale.

In judetul Braila efectivele de jandarmi din cadrul unitatii au actionat si joi, 30 ianuarie 2014, in comunele Lacul Sărat, Traianu şi Urleasca.

Jandarmii au actionat pentru deblocarea cailor de acces in aproximativ 100 de gospodării şi anexe (peste aproximativ 150 de persoane dintre care 20 cu probleme medicale), salvarea a peste 200 de animale si pasari din gospodăriile afectate de căderile masive de zăpadă, descongestionarea accesului pe uliţe şi drumuri comunale, repunerea în circulaţie a 10 mijloace auto, deblocarea cailor de acces către biserica şi cimitirul din localitatea Traianu.

 

Autor A.Frangu 31 Ianuarie 2014, 15:17 Administrative
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii