Forumul pentru Mobilitate Durabilă și Dezvoltare Metropolitană la Brăila și Galați

De Redactia 23 Noiembrie 2016, 10:48 Administrative

Brăila și Galați intra în cercul orașelor europene ce și-au asumat promovarea si aplicarea conceptului de Metropolă Durabilă 21, si găzduiesc Forumul pentru Mobilitate Durabilă și Dezvoltare Metropolitană organizat de Asociația pentru Mobilitate Metropolitană (AMM) și ETL Mobility Cluster. Cea de-a șaptea ediție a forumului va avea loc concomitent în cele doua orașe în zilele de 23-25 noiembrie.

Forumul pentru Mobilitate Durabilă și Dezvoltare Metropolitană susține schimbarea organizării actuale a deplasărilor și transporturilor în aglomerările urbane din România, prin promovarea mobilității durabile și a dezvoltării unui spațiu metropolitan integrat. Vor fi dezbătute atât problemele întâlnite în prezent, cât și proiectele și oportunitățile în materie de mobilitate metropolitană din România, discuțiile concentrându-se pe organizarea transportului public alături de modurile de deplasare alternative și de sistemele de transport inteligente. Forumul va accentua în mod deosebit necesitatea unei planificări urbanistice și a unei dezvoltării teritoriale dedicate facilitării unei mobilități inteligente și durabile. Soluțiile tehnice vor fi prezentate in cadrul unei expoziții de tehnologii ce va fi deschisă atât specialiștilor, cât și publicului larg, permițând astfel o interacțiune adecvată cu reprezentanții autorităților publice și cu cetățenii, în contextul procedurilor de achiziții a contractelor de servicii publice de transport și a investițiilor în infrastructurile și vehiculele aferente.

Cele două elemente importante care marchează piața românească a mobilității la finalul anului 2016 sunt deschiderea apelurilor de proiecte destinate mobilității urbane pentru accesarea de fonduri europene și apariția și asumarea Planurilor de Mobilitate Urbană Durabilă într-o mare parte din orașele mari ale României. Numitorul comun este promovarea mobilității durabile.

Pe acest fond, este de așteptat o creștere a achizițiilor de vehicule ecologice și a lucrărilor de infrastructură dedicate transportului în comun. În același timp, se așteaptă o eficientizare a organizării transportului public prin sporirea rolului autorităților de transport și prin instituirea unor relații cu operatorii de transport, bazate pe contractele de serviciu public.

Dezbaterile din cadrul forumului vor incluse într-un document cadru de implementare a soluțiilor de mobilitate durabilă pretabile aglomerării urbane Brăila-Galați. Asociația pentru Mobilitate Metropolitană (AMM) și ETL Mobility Cluster au ca obiectiv cooptarea a cat mai multor orașe in dialogul pentru promovarea mobilității durabile și a dezvoltării unui spațiu metropolitan integrat.

Participă la acest eveniment un număr important de reprezentanți ai Consiliilor Județene, ai Agențiilor de Dezvoltare Regională, primăriilor și operatorilor de transport, alături de reprezentanți ai MDRAP și ai Comisiei Europene, dar și al instituțiilor de învățământ superior. Printre vorbitori se numără Andreea Străchinescu – Head of Unit C.2 DG Energy în cadrul Comisiei Europene, Venera VLAD – Senior Banker la BERD pentru Infrastructură Municipală și de Mediu, Leszek Ruta – Director al Companiei de Autobuze MZA Varșovia și Președinte al Asociației de Transport Public din Polonia.

Evenimentul va cuprinde și vizite de lucru la obiective de transport public din Galați și Brăila.
Mai multe informații despre program și vorbitori puteți afla pe http://forum.etlbiz.com.

Evenimentul este organizat sub auspiciile Uniunii Internaționale de Transport Public (UITP) și Federației Zonelor Metropolitane și Aglomerărilor Urbane din România, alături de Consiliul Județean Brăila, Primăria Municipiului Brăila, Consiliul Județean Galați și Primăria Municipiului Galați, cu sprijinul Braicar S.A., Transurb S.A. și CNAPDM Galați.

 

Autor Redactia 23 Noiembrie 2016, 10:48 Administrative
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii