Evaluarea activității Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Brăila pe anul 2017

De IJJ Braila 26 Ianuarie 2018, 12:05 Administrative

În cursul zilei de astăzi, 25 ianuarie a.c., la sediul Instituţiei Prefectului Judeţului Brăila, a avut loc şedinţa de evaluare a activităţii Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Brăila pe anul 2017. La activitate a participat domnul PALADI GEORGE-ADRIAN, prefectul judeţului Brăila, şefii instituţiilor din sistemul de apărare naţională şi siguranţă publică din judeţul nostru, reprezentanţii celorlalte instituţii cu care Jandarmeria Brăila colaborează, dar şi cadrele inspectoratului.

Activitatea a fost condusă de domnul colonel Vasile MOŢ, inspector şef în Jandarmeria Brăila, care a evidenţiat rezultatele obţinute, greutăţile întâmpinate în anul precedent şi modul de rezolvare a acestora, conturând totodată şi principalele direcţii de acţiune pentru anul în curs.

Conform bilanţului prezentat, în anul 2017, jandarmii brăileni au executat 4549 misiuni, situaţia defalcată fiind următoarea: 3128 misiuni de menţinere a ordinii publice, 603 misiuni de asigurare a ordinii publice, 263 acţiuni executate în cooperare cu alte instituţii, 311 misiuni de punere în aplicare a mandatelor de aducere şi 244 misiuni de intervenţie în domeniul ordinii publice. Din cele 244 acţiuni de intervenţie pe care efectivele Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Brăila le-au executat, 110 au fost intervenţii pentru aplanarea unor conflicte şi 134 intervenţii pentru rezolvarea altor situaţii.

Ca obiective prioritare, la nivelul instituţiei au fost cele reprezentate de creşterea gradului de siguranţă al cetăţenilor şi al elevilor, personalului didactic şi prevenirea delicvenţei juvenile în incinta, în zona adiacentă şi pe traseele de deplasare către cele 34 de instituţii de învăţământ aflate în competenţa jandarmilor brăileni.

Astfel, cea mai mare creştere a misiunilor executate o constituie cele de menţinere a ordinii publice în proximitatea unităţilor şcolare, în număr de 471 misiuni, cu 9,53% mai multe faţă de anul precedent.
Pe linia combaterii faptelor de natură penală, la nivelul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Brăila, în anul 2017 au fost constatate prin activităţile proprii, un număr de 195 infracţiuni, fiind depistaţi în flagrant 214 făptuitori, ce se regăsesc în 170 dosare instrumentate. Cele 170 de dosare întocmite, au fost înaintate organelor de poliţie competente.
   
Referitor la prevenirea şi combaterea fenomenului infracţional, a garantării şi apărării drepturilor constituţionale, siguranţei cetăţenilor, proprietăţii publice şi private precum şi a asigurării climatului necesar funcţionării instituţiilor statului putem spune că, raportat la atribuţiile legale ce ne revin, nu s-au înregistrat probleme deosebite, iar analiza activităţilor, structurii organizatorice şi a costurilor a relevat faptul că soluţiile adoptate au fost viabile acestea ducând la îmbunătăţirea activităţilor desfăşurate şi reducerea costurilor necesare desfăşurării acestora.

Prezenţa activă a efectivelor din cadrul inspectoratului în viaţa comunităţilor locale, prin acţiunile desfăşurate cotidian, constituie principalul reper al statutului Jandarmeriei de forţă sigură, credibilă, stabilă şi eficientă a statului român. Profesionalismul şi principialitatea dovedite de jandarmi pe timpul misiunilor zilnice de combatere a faptelor antisociale, ori de asigurare sau restabilire a ordinii publice, în misiunile de pază instituţională sau pe timpul participării la limitarea şi înlăturarea efectelor situaţiilor de urgenţă, constituie elementele care ne-au adus un binemeritat prestigiu şi au conturat imaginea unei instituţii model în cadrul forţelor de ordine şi siguranţă publică.

Compartiment Informare, Relaţii Publice şi cu Publicul

 

Autor IJJ Braila 26 Ianuarie 2018, 12:05 Administrative
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii