Caragata Nita (D.S.V. Braila): Anul acesta de sarbatorile de iarna nu se va mai permite sacrificarea porcilor asa cum se face la miei

De Virgil Andronescu 24 Noiembrie 2011, 18:01 Administrative


Joi a avut loc sedinta de Colegiul Prefectural unde au participat primarii din judetul Braila iar presa a consemnat cele vorbite. Dupa ce prefectul Dumitru Popa a deschis lucrarile Colegiului, printre cei care au luat cuvantul s-au aflat seful Directiei Sanitar Veterinare Braila, domnul Caragata Nita, care a vorbit despre faptul ca anul acesta, pe perioada sarbatorilor de iarna  "nu se va mai permite sacrificarea porcilor asa cum se face la miei, in targuri si piete’’, nu vor mai fi organizate targuri de comercializare a porcinelor.

Domnul Ciochina, seful Directiei de Sanatate Publica Braila a spus ca ,, se vor intensifica controalele, se vor lua probe din carnurile vandute in galantarele societatilor de alimentatie publica, pentru evitarea imbolnavirilor la copii din centrle de copii si a batranilor din casele de batrani’’, stiut fiind faptul ca in aceasta perioada aceste societati fac diverse cadouri cu ocazia sarbatorilor crestine de la sfarsit de an.

Comisarul Superior al judetului Braila al Autoritatii pentru Protectia Consumatorului, Marinescu Elena, a anuntat ca ,, se va pune la dispozitia cetatenilor trei echipe de control pentru verificarea calitatii produselor din carne si nu numai’’ pe intreaga perioada a sarbatorilor de iarna. Acestea vor avea actiuni atat in municipiul Braila cat si in intregul judet. ,,Se vor pune la dispozitia oamenilor numere de telefon pentru informare si pentru reclamatii dar si primarii din judet vor beneficia de numere telefonice special pentru sesizarile din teritoriu’’, a mai spus doamna Marinescu Elena. Se va face o verificare exigenta a conformitatii produselor consumate de sarbatori.

Fiecare produs are anumiti parametri de conformitate, se vor preleva probe de specialitate a acestora, vor fi chemati sa se implice in aceste actiuni si alte organe cu drept de actiune, controalele au drept scop final protejarea sanatatii consumatorilor. Pe linii telefonice speciale cat si in mod direct vor fi consiliati, in mod gratuit, consumatorii dar si operatorii economici, atat in timpul programului de lucru cat si in afara acestor ore. Primarii comunelor din judet vor avea in acesta perioada atributii directe.

In cadrul acestei sedinte s-au mai discutat si alte puncte prestabilite pe ordinea de zi.

 

Autor Virgil Andronescu 24 Noiembrie 2011, 18:01 Administrative
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii

libris.ro

 

 

Publicitate