Ceremonia de depunere a jurământului militar la sediul Inspectoratului de Jandarmi Județean Brăila

De Frimu Ghinea 07 Octombrie 2022, 19:56 Administrative

sediul Inspectoratului de Jandarmi Județean Brăila

La sediul Inspectoratului de Jandarmi Județean Brăila s-a desfășurat Ceremonia de depunere a jurământului militar de către cei 14 subofițeri recrutați din sursă externă.

La eveniment au fost prezenți prefectul județului, Timofei Iulian, reprezentați ai structurilor teritoale ale Ministerului Afacerilor Interne, precum și ai oficialităților publice locale. De asemenea, din public au făcut parte familiile celor proaspăt încadrați în sistemul militar, prezența acestora dublând emoția evenimentului.

În fața Drapelului de luptă al unității, într-un singur glas, noii colegi au jurat credință țării, iar comandantul Inspectoratului de Jandarmi Județean Brăila, col. Albăceanu Nicolae - Iulian, a ținut o alocuțiune despre semnificația depunerii jurământului militar.

La rândul său, prefectul județului Brăila, colonel (r) Timofei Iulian, a luat cuvântul. "Ziua depunerii jurământului militar, a jurământului de credință față de țară și de această armă, este unică pentru fiecare. Este un moment care am convingerea că vă va deschide ochii și sufletul pentru ceea ce va urma: un drum presărat de provocări, câteodată poate și anevoios, dar vă asigur că va fi și plin de satisfacții profesionale. Veți fi în slujba cetățenilor, iar așteptările acestora sunt mari. De modul în care veți acționa în misiunile încredințate va depinde siguranța comunităților pe care le veți proteja. Nu în ultimul rând, modul în care vă veți comporta va fi decisiv în consolidarea încrederii cetățenilor în instituțiile din sistemul de ordine publică. Vreau să fiți conștienți de un lucru: alegerea pe care v-ați asumat-o implică o conduită ireproșabilă, pregătire continuă, profesionalism și integritate în munca de zi cu zi. Cu ocazia depunerii Jurământului militar, vă felicit și vă urez mult succes în activitate! Fiţi demni de acest legământ! Dumnezeu să vă ajute!", le-a spus acesta subofițerilor.

Serviciul religios a fost oficiat de preotul militar al Garnizoanei Brăila, Cristian Ion.

Evenimentul s-a încheiat prin defilarea Statului Major și a detașamentelor de jandarmi ale unității, sub privirile emoționante ale rudelor jandarmilor încadrați recent.

 

Autor Frimu Ghinea 07 Octombrie 2022, 19:56 Administrative
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii