Ziua Jandarmeriei Rurale. Ziua Porților Deschise

De Mihai NEGOMIREANU 01 Septembrie 2022, 21:31 Administrative

ziua jandarmeriei rurale 2022

La sediul Inspectoratului de Jandarmi Județean Brăila, în ziua de 1 septemrbie s-au desfășurat mai multe activități de tipul „Ziua Porților Deschise”, ocazionate de împlinirea a 129 de ani de la adoptarea Legii privind înființarea Jandarmeriei Rurale. La eveniment au participat copii aflați în evidența Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Brăila.

Invitații speciali au putut observa tehnica de luptă și armamentul din dotare, autospecialele Jandarmeriei Brăila folosite în diferite misiuni, însă atracția celor mici au fost cei doi câini de serviciu, Tuda (7 ani) și Col (3 ani). Ambii patrupezi sunt specializați în patrulare-intervenție, iar finalul activității a fost marcat de un exercițiu demonstrativ de prindere a unui infractor, executat de Tuda.

De asemenea, elevii școlilor militare de subofițeri jandarmi, aflați în practică la Inspectoratul de Jandarmi Județean Brăila, le-au povestit adolescenților prezenți ce presupune procesul de admitere și cum se pot pregăti temeinic pentru o carieră în Arma noastră.

Bucuria copiilor la acest eveniment ne-a făcut sa promitem că ne vom revedea la următoarele activități cu public.

 

Autor Mihai NEGOMIREANU 01 Septembrie 2022, 21:31 Administrative
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii