Brăila | Activități de prevenire a corupției destinate personalului M.A.I. din cadrul Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor

De Comunicat 13 Septembrie 2021, 17:44 Administrative

În contextul derulării Campaniei de promovare a integrității „M.A.I. etic, M.A.I. integru!”, în perioada 6 - 10 septembrie 2021, polițiștii anticorupție ai Direcției Generale Anticorupție - Serviciul Județean Anticorupție Brăila au desfășurat, cu sprijinul Instituției Prefectului - Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor Brăila, activități de prevenire a faptelor de corupție adresate personalului Ministerului Afacerilor Interne din cadrul S.P.C.R.P.C.I.V. Brăila, candidaților la examenul practic pentru obținerea permisului de conducere, cât și instructorilor auto.

Activitățile s-au desfășurat atât în zona de susținere a probei practice din municipiul Brăila (zona de plecare pe traseu), cât și la sediul Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor Brăila.

Totodată, a avut loc și o dezbatere tematică la care au participat directori/administratori și instructori auto din cadrul școlilor de șoferi de pe raza județului Brăila, precum și un reprezentant al Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor Brăila, ocazie cu care a fost evidențiat rolul acestora în prevenirea faptelor de corupție.

Cu această ocazie, cetățenii au fost informați cu privire la competența Direcției Generale Anticorupție, la faptul că pot apela Call center-ul anticorupție 0800.806.806, în cazul implicării în fapte de corupție și încurajarea semnalării acestora, fiind distribuite participanților materiale de informare adaptate domeniului de activitate vizat, cu mesajul „Minimum 22 din 26 sunt norocoase!”.

Acțiunile preventive s-au desfășurat sub sloganul „Săptămâna acțiunilor de prevenire a corupției în domeniul regim permise de conducere și înmatriculare a vehiculelor”.

Campania națională „M.A.I. etic, M.A.I. integru!” se desfășoară în perioada mai - decembrie 2021, dorindu-se consolidarea integrității și, implicit, a încrederii cetățenilor în serviciile publice prestate de angajații Ministerului Afacerilor Interne, instituție esențială pentru buna funcționare a societății.

Reamintim că, la nivel local, Direcția Generală Anticorupție este reprezentată de Serviciul Județean Anticorupție Brăila, al cărui sediu se află în municipiul Brăila, strada Ana Aslan nr. 39, telefon/fax 0239.613.634.

Cetățenii județului Brăila care doresc să ia atitudine împotriva faptelor de corupție pot face acest lucru printr-o sesizare gratuită la Call Center-ul anticorupție 0.800.806.806, prin e-mail la adresa: braila.dga@mai.gov.ro sau direct la sediul structurii județene.

 

Autor Comunicat 13 Septembrie 2021, 17:44 Administrative
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii