CFR și RADET amendate de ANPC

De A.Frangu 09 Ianuarie 2016, 07:43 Administrative

Comisari ANPC din cadrul Comisariatului pentru Protectia Consumatorilor al Municipiului Bucuresti au desfășurat în data de 5 ianuarie 2016 controale în Gara de Nord și la RADET în urma sesizărilor primite de la consumatori privind calitatea serviciilor furnizate de cei doi prestatori.

In urma controalelor efectuate ANPC a amendat CFR Calatori si CFR Infrastructura cu 50.000 lei pentru conditii improprii de calatorie. Conform comunicatului ANPC, principalele nereguli constatate în Gara de Nord au fost:
- Vagoane in circulatie cu zapada la capetele frontale;
- Vagoane de dormit in care apa s-a scurs din plafon, imediat dupa plecarea trenului;
- Instalatii nefunctionale la toalete;
- Intarzieri de pana la 90 minute si neinformarea consumatorilor cu privire la intarzieri si lipsa explicatiilor in legatura cu aceste intarzieri.

”A fost dispusa remedierea urgenta a deficientelor constatate.
In urma desfasurarii controlului din data de 5 ianuarie, CFR si-a insusit deficientele semnalate.
Din documentele puse la dispozitie au fost inregistrate 359 trenuri, care au avut  intarzieri  de 2.677 minute. 70% din intarzierile inregistrate au fost cauzate de infrastructura feroviara, iar restul de 30% de problemele tehnice aparute la materialul rulant” se mai precizează în comunicatul ANPC.

RADET a fost amendată cu 20.000 lei pentru lipsa furnizarii caldurii și apei calde sau furnizarea acestora la parametri necorespunzatori.

”Comisari ANPC au desfasurat un control la data de 05 ianuarie in urma sesizarilor primite de la consumatori. Acestia reclamau faptul ca furnizarea agentului termic a fost oprita, fie s-a furnizat sub parametri stabiliti, precum si a faptului ca apa calda a fost furnizata la temperaturi scazute.
In timpul controlului, reclamatiile s-au confirmat, situatie recunoscuta si de RADET.
ANPC a aplicat o amenda contraventionala de 20.000 lei si a dispus remedierea situatiei” se menționeaza în comunicatul ANPC.

 

Autor A.Frangu 09 Ianuarie 2016, 07:43 Administrative
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii