Alegerile locale trebuie organizate ireproşabil şi echidistant

De AGERPRES 18 Mai 2012, 14:52 Administrative
Premierul Victor Ponta le-a solicitat vineri prefecţilor să organizeze alegerile locale din 10 iunie într-un "mod ireproşabil şi echidistant", astfel încât să dovedească faptul că pot avea loc alegeri corecte în România.

Potrivit lui Ponta, autorităţile locale au datoria de a-i sancţiona pe cei care încalcă legea.
"Este esenţial pentru modul în care dumneavoastră vă prezentaţi în faţa cetăţenilor ca alegerile din 10 iunie să fie organizate de dumneavoastră în mod ireproşabil şi echidistant. (...)

Dumneavoastră aveţi obligaţia să îi sancţionaţi în egală măsură pe toţi cei care greşesc şi pe 10 iunie ceea ce votează oamenii să fie rezultatul final. Nu accept şi vă cer să nu acceptaţi niciun fel de abatere de la această regulă.

Am avut în ultima perioadă mult prea multe exemple în care autorităţile statului în loc să aplice legea au închis ochii la ceea ce a însemnat influenţă politică în alegeri şi vă cer în mod imperativ ca pe 10 iunie să arătăm că se pot face alegeri corecte, în care instituţiile statului chiar îşi fac rolul de arbitru şi nu ţin cu una dintre părţi", a spus acesta, la videoconferinţa cu prefecţii.

Ponta a adăugat că nu este interesat "din care partid sau al cui candidat este cel care nu respectă regulile", ci să fie luate măsuri ferme de sancţionare a acestuia.


 

Autor AGERPRES 18 Mai 2012, 14:52 Administrative
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii