Ziua Porților Deschise 2024 la Jandarmeria Brăila

De Mihai Vintilă 02 Aprilie 2024, 22:20 Administrative

Ziua Porților Deschise 2024 la Jandarmeria Brăila

Inspectoratul de Jandarmi Județean Brăila a deschis astăzi porțile pentru a primi sute de copii și cadre didactice în cadrul evenimentelor dedicate celebrării Zilei Jandarmeriei Române.

În incinta inspectoratului, standurile cu echipamente și autospecialele utilizate în misiunile de zi cu zi au captivat atenția vizitatorilor, prezentând inclusiv cea mai recentă autospecială intrată în dotarea Jandarmeriei Brăila, destinată intervențiilor în situații de urgență sau calamități naturale.

Demonstrațiile practice au început la ora 10:30 și au inclus patru momente distincte: autoapărare și intervenție profesională, prezentarea câinilor de serviciu, aplicarea unor măsuri tactice polițienești și simularea unui atac armat asupra unei mașini de transport valori, ce a necesitat intervenția grupei antitero și acțiuni speciale din cadrul Jandarmeriei Brăila.

Detașamentul 1 Jandarmi Mobil a deschis spectacolul cu exerciții impresionante de autoapărare și intervenție profesională, demonstrând abilități remarcabile în spargerea blocurilor de beton celular autoclavizat (BCA) și simularea luptei cu mai mulți adversari.

Următorul moment a fost dedicat prezentării câinilor de serviciu specializați în patrulare și intervenție, moment extrem de așteptat de către cei mici. Patru conducători alături de colegii lor patrupezi au defilat cu mândrie în fața mulțimii, prezentându-le pe "Fedor", "Jack", "Lord" și "Tuda".

Exercițiile de disciplină au inclus parcurgerea unui traseu cu obstacole, aducând zâmbete pe fețele celor mici, urmate de simularea prinderii unor infractori și recuperarea bunurilor sustrase dintr-un autovehicul. Comportamentul exemplar al câinilor și legătura specială dintre aceștia și conducătorii lor au fost evidențiate în timpul exercițiilor.

Un alt moment important a constat în aplicarea unor măsuri tactice polițienești, unde un echipaj de jandarmi a intervenit prompt pentru a soluționa un conflict între tineri și huligani.

Demonstrațiile au culminat cu participarea luptătorilor antitero din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Brăila, care au reprezentat un scenariu realist în care o mașină blindată de transport valori a fost atacată de infractori. Echipajul antitero a intervenit profesionist, demonstrându-și abilitățile și echipamentul specializat în situații de risc crescut.

 

Autor Mihai Vintilă 02 Aprilie 2024, 22:20 Administrative
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii