Weekend aglomerat pentru Jandarmii brăileni

De Frimu Ghinea 09 August 2022, 18:55 Administrative

Alături de polițiști, pompieri și polițiști locali, jandarmii brăileni vor fi prezenți atât în municipiul Brăila, cât și în alte 4 localități din județ, cu ocazia desfășurării mai multor activități cultural-artistice.

Cele mai multe misiuni de asigurare a ordinii publice vor fi executate pe raza municipiului, în perioada 11 – 15 august, în mai multe locații, cu ocazia sărbătoririi Zilelor Municipiului Brăila și a Festivalului Internațional de Folclor „Lină Chiralină”. Astfel, de joi, 11 august, și până sâmbătă, 13 august, inclusiv, în fiecare seară de spectacol folcloric, jandarmii vor asigura măsuri de ordine publică în zona scenei de pe Esplanada Dunării.

Tot în cursul zilei de joi, la Sala Polivalentă vor avea loc prezentarea noului lot al echipei de handbal HC Dunărea Brăila și meciul dintre echipa menționată și CS Rapid București, ocazie cu care efective din cadrul Jandarmeriei Brăila vor fi prezente în proximitatea Sălii Polivalente, pentru siguranța spectatorilor.

Vineri, 12 august, jandarmii brăileni vor însoți participanții la Parada Portului Popular, pe traseul Sala Polivalentă – Barieră – Calea Călărașilor – Esplanada Dunării, iar un alt echipaj va fi prezent în zona Parcului Calea Galați, acolo unde va avea loc un spectacol de jazz.

Duminică, 14 august, echipajele de jandarmerie vor fi prezente în Grădina Publică, în Parcul Monument și pe Esplanada Dunării, unde sunt programate a se desfășura activități cultural-artistice dedicate Zilelor Municipiului.

Misiunile de asigurare a ordinii publice vor continua luni, 15 august, când, în prima parte a zilei vor avea loc tradiționalele activități dedicate Zilei Marinei, iar în a doua parte a zilei, atenția jandarmilor se îndreaptă către scena de pe Faleză, unde se vor desfășura concertele de muzică ușoară și focul de articifii. Totodată, retragerea cu torțe a Muzicii Militare a Garnizoanei Brăila și Flotilei Fluviale va fi supravegheată de colegii noștri, pe traseul Calea Călărașilor (Colegiul Național „Gh. M. Murgoci”) – Bariera Călărașilor – Ansamblul Comemorativ al Eroilor Neamului.

Jandarmii brăileni vor fi prezenți și în județ, acolo unde vor fi sărbătorite zilele mai multor localități. În acest sens, alături de polițiști și pompieri, vor fi dispozitive de asigurare a ordinii publice în comunele Mărașu, Ulmu, Suțești și Dudești.

Vineri, 12 august, echipajele se vor afla în zona centrului civic al comunei Mărașu, unde pe tot parcursul zilei sunt programate a se desfășura manifestări cultural-artistice.

Sâmbătă, 13 august, jandarmii vor fi prezenți în localitatea Ulmu, unde vor avea loc, de asemenea, activități artistice dedicate Zilei Comunei, pe stadion.

Luni, 15 august, siguranța participanților la programul artistic dedicat Zilei Comunei Ulmu va fi în atenția Jandarmeriei Brăila. În aceeași zi, în comuna Dudești se va desfășura tradiționalul bâlci, iar seara se va încheia cu un bal, evenimente la care jandarmii vor asigura măsurile de ordine publică.

Le recomandăm tuturor cetățenilor care vor lua parte la activitățile cultural-artistice din municipiu și județ, să nu se implice în incidente care ar putea tulbura ordinea și liniștea publică și să se delimiteze de orice formă de violență fizică sau verbală care ar putea conduce la manifestări violente. De asemenea, să acorde o atenţie sporită bunurilor şi obiectelor personale (genţi, poşete, bagaje).

 

Autor Frimu Ghinea 09 August 2022, 18:55 Administrative
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii