Sute de kilograme de materiale pirotehnice descoperite de Politia Braila

De IPJ Braila 29 Decembrie 2022, 15:58 Administrative

materiale pirotehnice

Polițiști din cadrul Biroului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase Brăila, sprijiniți de polițiștii Poliției Municipiului Brăila și Poliției Orașului Însurăței, au efectuat pe raza județului Brăila 11 percheziții domiciliare ]n ziua de miercuri 28 decembrie 2022.

Astfel, la domiciliul unui bărbat în vârstă de 46 de ani din comuna Bărăganu a fost descoperită cantitatea de aproximativ 100 kg de materiale pirotehnice, în valoare de aproximativ 11.400 de lei, încadrate la categoria din clasa F2.

În localitatea Tufești, la domiciliul unui bărbat în vârstă de 48 de ani a fost descoperită cantitatea de aproximativ 94 kg de materiale pirotehnice, în valoare de 9.800 de lei, încadrate la categoria din clasa F2 și F3.

În localitatea Râmnicelu, la domiciliul unui tânăr în vârstă de 24 de ani, a fost descoperită cantitatea de aproximativ 32 kg de materiale pirotehnice, în valoare de 2.500 de lei, încadrate la categoria din clasa F2 și F3.

De asemenea, pe raza municipiului Brăila, la domiciliile a doi bărbați în vârstă de 19 și 30 de ani, a fost descoperită cantitatea de aproximativ 14 kg de materiale pirotehnice, în valoare de 1.300 de lei, încadrate la categoria din clasa F2 și F3.

Întreaga cantitate de materiale pirotehnice, respectiv 240 kg, în valoare de aproximativ 25.000 lei, a fost ridicată și indisponibilizată până la finalizarea cercetărilor, iar față de cei cinci bărbați se continuă cercetările în cadrul unor dosare penale întocmite sub aspectul săvârșirii infracțiunii de operațiuni cu articole pirotehnice, efectuate fără drept.

Totodată, la domiciliul unui bărbat în vârstă de 63 de ani din comuna Berteștii de Jos, a fost descoperită o armă letală de tir sportiv, 820 de cartușe letale cu capsa nepercutată și 20 de plase de pescuit, în lungime totală de 617 m, ce erau deținute ilegal.

Bunurile descoperite au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor, pe numele bărbatului fiind întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii de infracțiuni privind nerespectarea regimului armelor și munițiilor și conform art. 64 lit. i din OUG 23/2008.

 

Autor IPJ Braila 29 Decembrie 2022, 15:58 Administrative
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii