Săptămâna Prevenirii Criminalității la Brăila

De Frimu Ghinea 20 Mai 2024, 20:59 Administrative

În perioada 20-24 mai 2024, Poliția Română organizează la nivel național evenimentul „Săptămâna Prevenirii Criminalității”, care implică o serie de activități dedicate prevenirii infracționalității. Aceste acțiuni sunt structurate pe zile tematice, conform priorităților stabilite de Poliția Română pentru acest an și alte domenii de interes.

Temele săptămânii sunt următoarele:

20 mai – Prevenirea victimizării minorilor
21 mai – Siguranța în mediul online
22 mai – Prevenirea violenței domestice
23 mai – Prevenirea infracțiunilor contra patrimoniului
24 mai – Prevenirea disparițiilor de minori și a plecărilor voluntare

La nivelul județului Brăila, activitățile vor fi coordonate de polițiști din diverse compartimente ale Inspectoratului de Poliție Județean Brăila, precum Compartimentul Analiza și Prevenirea Criminalității, Serviciul Rutier, Biroul Siguranță Școlară, Serviciul Criminalistic și Biroul de Proximitate. Parteneri instituționali, inclusiv Penitenciarul Brăila, I.J.J., C.P.E.C.A., și A.N.I.T.P. - C.R Galați, vor contribui la aceste activități.

Agenda detaliată a evenimentelor:

Luni, 20 mai: Ziua dedicată prevenirii victimizării minorilor. Elevii de la Școala Gimnazială „Mihai Eminescu” Brăila vor participa în Parc Monument la activități educative organizate de polițiști. La Școala Gimnazială „Ion Băncilă” se va desfășura o activitate privind prevenirea consumului și traficului de substanțe interzise, în colaborare cu Centrul de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Brăila.

Marți, 21 mai: Polițiștii de prevenire, împreună cu cei de la poliția penitenciară, vor desfășura o activitate pe tema siguranței online la Colegiul Național „Ana Aslan”. Participanții vor include elevi, cadre didactice și persoane private de libertate în regim semi-deschis.

Miercuri, 22 mai: Discuții cu cetățenii despre prevenirea infracțiunilor contra patrimoniului, desfășurate de polițiști de prevenire și proximitate împreună cu jandarmi brăileni în zone intens circulate. Acțiunile vor viza în special populația vârstnică.

Joi, 23 mai: Activități de prevenire a violenței domestice, susținute de polițiști și reprezentanți ai Penitenciarului și Inspectoratului de Jandarmi Județean Brăila. O acțiune preventivă majoră va fi realizată cu membri ai Uniunii Județene „Solidaritatea” Pensionarilor, axată pe conștientizarea gravității violenței domestice.

Vineri, 24 mai: Ziua dedicată prevenirii disparițiilor de minori și a plecărilor voluntare de acasă. Activitățile vor avea loc la Liceul Tehnologic „Matei Basarab” din Măxineni, desfășurate de polițiști și lucrători A.N.I.T.P. - C.R Galați.

De asemenea, polițiștii din cadrul Biroului Siguranță Școlară și cei din Polițiile Orășenești Ianca, Făurei și Însurăței vor desfășura activități preventive în unitățile de învățământ și în comunitate pe durata întregii săptămâni.

 

Autor Frimu Ghinea 20 Mai 2024, 20:59 Administrative
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii