Ripostează doar în șah, exprimă-te necondiționat în artă! Fii inteligent și creativ, nu violent!

De Comunicat 10 Noiembrie 2022, 20:26 Administrative

campanie bss

În acest an școlar, Inspectoratul de Poliție Județean Brăila, în parteneriat cu Liceul Tehnologic ,,Nicolae Oncescu” Ianca și Primăria Orașului Ianca implementează Proiectul educațional ”Ripostează doar în șah, exprimă-te necondiționat în artă! Fii inteligent și creativ, nu violent!”

Proiectul se înscrie în seria demersurilor instituționale realizate în baza Planului Teritorial Comun de Acțiune pentru creșterea gradului de siguranță a elevilor și a personalului și a personalului didactic și prevenirea delincvenței juvenile în incinta și în zonele adiacente unităților de învățământ preuniversitar în anul școlar 2022-2023, coordonat la nivelul Instituției Prefectului – Județul Brăila.

Activitățile în cadrul proiectului au fost discutate de polițiștii Biroului Siguranța Școlară, cadrele didactice ale unității de învățământ și reprezentanții Primăriei Orașului Ianca pe parcursul lunii octombrie a.c., acestea fiind gândite în raport cu specificul unității școlare și particularitățile grupului țintă, astfel încât să fie în măsură să dezvolte capacitatea de relaționare socială, să formeze deprinderi artistice, să cultive înclinația elevilor pentru sportul minții și să contribuie la o dezvoltare armonioasă în care mișcarea să aibă un rol important în viața minorilor.

În cadrul proiectului, prin implicarea învățătorilor și profesorilor diriginți vor fi identificați și pregătiți elevii liceului pentru realizarea unor momente artistice, adaptate nivelului de studiu și vârstei elevilor, sub sloganul ”Ia ATITUDINE! Spune STOP VIOLENȚEI!”. Totodată, sub acest slogan, clasele de elevi vor realiza afișe cu mesaje antibullying și nonviolență și vor participa la un concurs de pictură în cadrul proiectului.

Pe de altă parte, proiectul prevede și identificarea elevilor din cadrul liceului cunoscători și pasionați de șah, activitate derulată sub directa îndrumare a cadrelor didactice.

În perioada 28.11 – 15.12.2022, pentru marcarea Zilei Liceului Tehnologic ”Nicolae Oncescu” Ianca, la nivelul unității de învățământ vor fi realizate concursuri și momente artistice, pentru care elevii au fost pregătiți în cadrul proiectului de învățători și profesorii diriginți. În această perioadă, activitățile vor viza: concursuri de șah, atelier-concurs de pictură, expoziție cu materiale preventive realizate de elevi, momente artistice realizate de clasele de elevi și premierea câștigătorilor la concursurile desfășurate în cadrul proiectului.

Activitățile desfășurate în cadrul proiectului, din cursul acestei săptămâni, au adus în prim plan implicarea conducerii unității de învățământ și a cadrelor didactice și seriozitatea cu care elevii din cadrul Liceului Tehnologic ”Nicolae Oncescu” Ianca au înțeles să exprime mesajele antibullying și nonviolență în realizarea unor lucrări grafice în cadrul colectivelor de elevi. Ajunși în mijlocul lor cu activități în cadrul proiectului, polițiștii de siguranță școlară au avut marea surpriză de a vedea elevii la masa de lucru, lucrând în echipă și realizând afișele cu tematica ”Ia ATITUDINE! Spune STOP VIOLENȚEI!”. Totodată, au găsit în cadrul colectivelor elevii entuziasmați pentru competiția șahistă, identificați cu grijă și atașament de cadrul didactic responsabil cu pregătirea sportivă a elevilor.

Nerăbdători ca munca lor să fie răsplătită de reprezentanții Primăriei Orașului Ianca, o parte dintre elevi își finalizaseră deja desenele antibulying, acestea fiind expuse în sălile lor de clasă, pentru a le reaminti conduita adecvată la școală și pentru a-i face mândri că ei au contribuit, cu mic cu mare, la frumusețea vârstei de copil.

Reprezentanții Inspectoratului de poliție Județean Brăila reamintesc faptul că sunt alături de toți elevii brăileni, care înțeleg să-și îndrepte energia, resursele, imaginația și voința spre comportamente dezirabil social, spre mărturii plăcute și pozitive ale trecerii lor prin etapa școlară.

 

Autor Comunicat 10 Noiembrie 2022, 20:26 Administrative
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii