Poliția Brăila | Recomandări privind circulația în aceste zile de iarnă

De IPJ Braila 27 Ianuarie 2021, 16:21 Administrative

Pentru siguranța circulației pe drumurile publice din județ, polițiștii rutieri fac următoarele precizări, adresate participanților la trafic în ceeea ce privește circulația pe drumurile publice în condiții de iarnă:

Informați-vă permanent asupra condițiilor meteorologice şi evoluția acestora, transmise de autoritățile centrale şi locale, respectiv de mass-media!

Evitați orice călătorie dacă nu este absolut necesară!
În cazul în care trebuie neapărat să plecaţi cu maşina, înainte de a porni la drum, informaţi-vă temeinic despre condiţiile meteo şi starea drumurilor!
Folosiţi drumurile principale; evitaţi-le pe cele secundare, considerate scurtături!
Folosiţi corespunzător atât sistemul de iluminare-semnalizare, cât şi cel de climatizare şi dezaburire, pentru a vedea şi a putea fi văzuţi în trafic!
Utilizarea anvelopelor de iarnă este obligatorie atunci când se circulă pe drumuri acoperite cu zăpadă, gheaţă sau polei. De asemena, operatorii de transport ce deţin autovehicule cu masa totală maximă autorizată mai mare de 3,5 tone, au obligaţia legală de a monta pe roţi lanţuri sau alte echipamente antiderapante omologate, pe perioadele şi pe drumurile stabilite!
În cazul în care partea carosabilă este alunecoasă, pentru a încetini trebuie să folosiți frâna de motor. În niciun caz nu trebuie să bruscați comenzile!
Adaptaţi permanent viteza de rulare la condiţiile de drum şi de trafic! Circulaţi cu viteză redusă atât în localităţi, cât şi în afara lor!
Păstraţi în mers o distanţă suficientă pentru a putea opri în condiţii de siguranţă!

Informații actualizate despre situația traficului găsiți pe siteul oficial al Poliției Române, la secțiunea Infotrafic: https://www.politiaromana.ro/ro/info-trafic .

 

 

Autor IPJ Braila 27 Ianuarie 2021, 16:21 Administrative
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii