Poliția Brăila | Cu radarele tip cascada s-au strâns 171 de sancțiuni

De Frimu Ghinea 15 Martie 2023, 20:52 Administrative

Polițiști din cadrul Serviciului Rutier, Poliției Orașului Făurei, Poliției Orașului Ianca și Poliției Orașului Însurăței au acționat pentru combaterea nerespectării regimului legal de viteză, fiind folosite aparatele radar în sistem ”cascadă”. Astfel, în intervalul orar 10-18 au aționat pe raza județului Brăila.

Cum viteza neadaptată condițiilor de drum și cea neregulamentară se regăsesc constant printre primele cauze generatoare de accidente rutiere, acțiunea a avut ca scop reducerea acestora și creșterea vizibilității polițienești pe drumurile naționale și europene de pe raza județului Brăila, precum și pe principalele străzi din municipiul Brăila.

Cu această ocazie, polițiștii au aplicat 171 de sancțiuni contravenționale, pentru nerespectarea normelor privind circulația pe drumurile publice prevăzute de O.U.G. 195/2002, valoarea totală a amenzilor fiind de 91.195 de lei.

Dintre sancțiunile aplicate, 129 au fost pentru depășirea vitezei legale, 17 pentru neportul centurii de siguranță, 4 pentru depășire neregulamentară și 21 pentru alte abateri.

De asemenea, polițiștii au reținut 8 permise de conducere, dintre care 2 pentru nerespectarea regimului legal de viteză, 4 pentru depășire neregulamentară și au retras 2 certificate de înmatriculare.

Un exemplu concludent este cel in care a fost oprit în trafic un tânăr, în vârstă de 26 de ani, din județul Ialomița in timp ce conducea autoturism pe DE584,în localitatea Lanurile cu viteza de 126 km/h și fără a avea documentele prevăzute de lege asupra sa. Acesta a fost sancționat contravențional cu amendă in valoare de 3.770 lei și suspendarea exercitării dreptului de a conduce pentru o perioadă de 120 de zile.

 

Autor Frimu Ghinea 15 Martie 2023, 20:52 Administrative
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii