Polițiștii de imigrări au depistat 42 de străini în situații ilegale

De Mihai Vintilă 10 Noiembrie 2023, 18:56 Administrative

Polițiștii de imigrări, în cooperare cu polițiști din cadrul structurilor cu atribuții în domeniu au depistat 42 de străini în situații ilegale, 8 dintre aceștia fiind introduși în centrele de custodie publică, până la îndepărtarea de pe teritoriul țării noastre. Au fost efectuate 153 de activități specifice de control, iar pentru neregulile constatate au fost aplicate 116 sancțiuni contravenționale în valoare totală de 64.100 lei.

În domeniul azilului, au fost emise 363 de permise de ședere pentru beneficiarii protecției temporare în contextul punerii în aplicare a prevederilor Directivei 2001/55/CE a Consiliului din 20 iulie 2001 privind standardele minime pentru acordarea protecției temporare, în cazul unui aflux masiv de persoane strămutate, și măsurile de promovare a unui echilibru între eforturile statelor membre pentru primirea acestor persoane și suportarea consecințelor acestei primiri.

Din data de 18 martie 2022 și până în prezent au fost acordate 147.403 de astfel de documente.

Niciun cetățean ucrainean nu a depus cerere de azil, în țara noastră, în perioada analizată. De la începerea conflictului din Ucraina, 4.452 de cetățeni ucraineni au solicitat azil în România. Ei beneficiază de toate drepturile prevăzute de legislația națională. La acest moment, gradul de ocupare a centrelor de cazare ale Inspectoratului General pentru Imigrări este de 28,8 %.

 

Autor Mihai Vintilă 10 Noiembrie 2023, 18:56 Administrative
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii