Poștașii brăileni au fost în grevă de avertisment

De Mihai Vintilă 20 Martie 2024, 15:17 Administrative

Poștașii brăileni au fost în grevă de avertisment

Într-o acțiune solidară cu colegii lor din întreaga țară, poștașii din Brăila au fost în greva de avertisment între orele 8 și 10, miercuri 20 martie 2024. Aproximativ toate oficiile poștale au fost afectate de această formă de protest, membrii Sindicatului Lucrătorilor Poștali din România (SLPR) urmând să se alăture mișcării.

În același interval orar, membrii SLPR și alți afiliați BNS au fost prezenți în fața sediului central al Companiei Naționale Poșta Română, manifestându-și nemulțumirea față de abuzurile din cadrul instituției.

Blocul Național Sindical (BNS) a convocat o conferință de presă în data de 19 martie 2024, unde a anunțat lansarea campaniei "Poștașii nu vor să mai fie săracii României! Stop abuzurilor din Poșta Română!". Scopul acestei campanii este de a determina conducerea Companiei Naționale Poșta Română să majoreze veniturile poștașilor, care în prezent se situează sub nivelul salariului minim pentru peste două treimi dintre aceștia.

Blocul Național Sindical subliniază că, până în prezent, conducerea Poștei Române nu a reușit să ajungă la un consens cu SLPR în cadrul procesului de negociere colectivă.

Mircea Burlacu, vicepreședinte BNS, a declarat: "Conducerea Poștei Române și directorul general Valentin Ștefan nu au manifestat niciodată interes pentru negocierea colectivă! Valentin Ștefan nu a avut intenția de a încheia un contract colectiv de muncă care să contribuie la stabilitatea socială în cadrul companiei. Acesta nu a participat la nicio ședință de negociere colectivă, trimițând persoane fără mandat. Negocierea colectivă este o obligație pentru angajatori și lucrători în toate formele lor de organizare! O grevă generală în cadrul Companiei Naționale Poșta Română ar afecta aproape jumătate din populația României, având în vedere rolul esențial al acesteia în distribuirea pensiilor, a ajutoarelor sociale și a convocărilor de la instanțele de judecată."

Principalele revendicări ale BNS și SLPR includ o creștere salarială de 400 de lei net pentru toți angajații Poștei Române și o majorare a sporurilor de loialitate cu un procent între 5 și 10.

 

Autor Mihai Vintilă 20 Martie 2024, 15:17 Administrative
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii