Jandarmi | Sâmbătă și duminică au fost cu ochii pe pescarii ilegali. S-a lăsat cu sancțiuni

De IJJ Braila 12 Octombrie 2020, 20:03 Administrative

Sâmbătă și duminică, efective din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Brăila, pe timpul unei acţiuni privind protecţia fondului piscicol natural, au depistat șapte persoane care au utilizat la pescuit unelte neautorizate.

Astfel, sâmbătă 10 octombrie a.c., jandarmii au depistat un bărbat în vârstă de 48 de ani care pescuia cu ajutorul unui prostovol pe un canal de irigații din apropierea localității Stăncuța.

Duminică,11 octombrie a.c., trei bărbați cu vârstele cuprinse între 33 și 65 de ani au fost depistați în decursul a două ore, pe un canalul de irigații aflat la ieșirea din localitatea Bărăganu spre localitatea Tătaru, folosind năpatca ca unealta de pescuit.

Totodată, doi bărbați cu vârstele de 30, respectiv 33 de ani au fost depistați pe canalul magistral de irigații dintre localitățile Însurăței și Zăvoaia, în timp ce pescuiau cu o plasă tip monofilament. Iar un bărbat în vârsta de 28 de ani, a fost depistat de jandarmii brăileni, în zona stației de pompare SRP D4 de lângă localitatea Albina, în timp ce pescuia cu un prostovol.

În cauză, jandarmii au întocmit procesele-verbale de sesizare privind săvârşirea infracţiunii de “ producerea, importul, comercializarea, deținerea sau folosirea la pescuit de către persoanele neautorizate a năvoadelor, voloacelor, prostovoalelor, vârșelor, vintirelor, precum și a altor tipuri de unelte de pescuit comercial” faptă prevăzută şi pedepsită de articolul 64, litera I din OUG 23/2008 .

 

Autor IJJ Braila 12 Octombrie 2020, 20:03 Administrative
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii