Jandarmeria Judeţeană Brăila va asigura măsurile de ordine publică cu ocazia sărbătorii „Sfântului Ierarh Nicolae”

De Redactia 04 Decembrie 2018, 12:04 Administrative

În perioada 04 – 06.12.2018 cu ocazia sărbătorii „Sfântului Ierarh Nicolae”, Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Brăila va asigura măsurile de ordine publică şi siguranţa cetăţenilor care vor participa la pelerinajul organizat de Arhiepiscopia Dunării de Jos şi Protoieria Brăila.

Astfel, jandarmii brăileni vor asigura în perioada următoare măsuri specifice de ordine şi siguranţă publică pe timpul manifestărilor religioase prilejuite de aducerea moaştelor „Sfântului Ierarh Nicolae”.

Echipajele de jandarmi vor asigura măsurile de ordine publică, începând cu data de 04.12.2018 ora 1600, pe traseul biserica ,,Sf. Arhangheli Mihail şi Gavrilă” – Calea Călăraşilor – Str. Ana Aslan – biserica ,,Sf. Nicolae” cu ocazia procesiunii, la care participă preoţi şi credincioşi, prilejuite de aducerea moaştelor „Sf. Nicolae”, pe timpul oficierii slujbelor religioase, precum şi pe căile de acces, pentru asigurarea unui climat de ordine în zonele respective.

În acest sens, pentru asigurarea unui climat de linişte şi siguranţa credincioşilor care vor veni să se reculeagă la Sfintele Moaşte, precum şi pentru evitarea apariţiei unor situaţii conflictuale de natură să tulbure ordinea şi liniştea publică, Jandarmeria Brăila recomandă participanţilor la pelerinaj să respecte cordonul de jandarmi format pe timpul procesiunii, pentru a evita accidentele rutiere, să se comporte civilizat, să manifeste calm şi răbdare, să respecte indicaţiile forţelor de ordine, evitând implicarea în conflicte de orice natură; în cazul în care sunt martorii săvârşirii unor fapte de natură antisocială, să solicite ajutorul echipajelor de jandarmi; să acorde o atenţie deosebită copiilor care îi însoţesc, bunurilor şi obiectelor personale (genţi, poşete, bagaje etc.) şi să evite pe cât posibil să aibă la vedere obiecte de valoare care pot atrage atenţia.


Compartiment Informare, Relaţii Publice şi cu Publicul

 

 

Autor Redactia 04 Decembrie 2018, 12:04 Administrative
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii