Incredibil pentru anul 2022

De Noro Jerca 02 Februarie 2022, 16:20 Administrative

Apologeții din anul 2022, ai mișcării populiste de extremă dreapta - legionarii, din perioada interbelică, nu încetează nici astăzi să o spele de păcate. S-a ajuns astăzi până acolo încât sunt negate cele întâmplate, considerându-le niște manipulări insidioase pentru a compromite nu doar mișcarea, dar și pe conducatorul ei de odinioară, Corneliu Zelea Codreanu.

Oamenii de azi, în special elevii și tinerii, să nu uite că toate ideile promovate de această scelerată mișcare legionară, de tip fascist, sunt tocmai cele care au legitimat uzul violenței și al crimei în România!

Legiunea și așa-numitului "Căpitan" au inspirat o venerație a morții, o venerație care i-a impulsionat apoi pe membrii mișcării legionare să comită nenumaratele lor acte de violență:
- uciderea a doi dintre prim-miniștrii țării;
- masacrul de la Jilava;
- crimele din timpul Pogromului de la București și Pogromului de la Iași;
- jaf instituționalizat împotriva cetățenilor români de origine evreiască;
- acțiuni sălbatice, feroce antisemite;
- rețineri fără nicio logică a evreilor, rromilor, persoanelor cu dizabilități, românilor care îi ajutau pe acești oameni nevinovați și trimiterea lor cu "trenurile morții" spre Transnistria.

Legionarii s-au evidențiat și prin etalarea ostentativă a valorilor creștine, pe care le opuneau iudaismului. Și mai straniu a fost că misticismul religios al Legiunii i-a captat pe înalții prelați ortodocși, pentru aceste tendințe către moarte și antisemite a legionarilor pentru care acestea capătau valențe mesianice.

De mâine, în toate școlile românești, din proprie inițiativă, învățătorii, profesorii și preoții să le prezinte elevilor toate aceste tragedii care au făcut rău României pentru ca astfel de nenorociri să nu se mai producă niciodată și copiii să poată distinge binele de rău în propaganda făcută acum deșănțat de curentele politice naționalist-populiste care au pus stăpânire pe mass-media și rețelele sociale din lumea internetului.

Nu cred că după peste 80 de ani, oamenii din România, vor mai îmbrățișa astfel de mesaje populiste, extremist-națioaliste, de tip fascist, indiferent de dificultățile economice, financiare și medicale prin care trecem astăzi și pentru care această clasă politică aflată vremelnic la conducerea țarii nu are rezolvare!

 

Autor Noro Jerca 02 Februarie 2022, 16:20 Administrative
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii