Grindeanu despre recepția Podului de la Brăila. Este o acţiune evident intenţionată din partea acestei companii

De Mihai NEGOMIREANU 08 Februarie 2024, 10:22 Administrative

Grindeanu despre recepția Podului de la Brăila. Este o acţiune evident intenţionată din partea acestei companii

Lucrările la Podul Suspendat de la Brăila a fost în atenția ministrului Sorin Grindeanu după o inspecție a stadiului de execuție al loturilor 1 și 3 ale autostrăzii A0 Sud. El spune că lucrările au fost completate, însă traficul în municipiul Brăila este perturbat din cauza întârzierilor în notificarea finalizării lucrărilor de către compania responsabilă.

"Este absolut inacceptabil ceea ce se întâmplă acum acolo. Toate lucrările pe partea brăileană a malului Dunării sunt finalizate, inclusiv traversarea peste linia de cale ferată. Cu toate acestea, compania cam refuză să notifice finalizarea lucrărilor. Traficul din Brăila este acum blocat din cauza acestor întârzieri. Înțeleg că fiecare parte își apără interesele, dar aceasta nu ar trebui să afecteze cetățenii în acest mod. Am cerut colegilor mei să găsească rapid o soluție la această problemă. Atât primarul Brăilei, cât și președintele Consiliului Județean ne-au alertat cu privire la această situație. Este evident că acțiunile acestei companii sunt intenționate, dar nu putem accepta acest șantaj, cel puțin din perspectiva mea", a declarat Grindeanu.

Ministrul Transporturilor a subliniat că siguranța cetățenilor nu a fost pusă în pericol și a asigurat că recepționarea proiectului nu va avea loc până când toate neconformitățile nu vor fi corectate.

"Nu există niciun pericol pentru siguranța cetățenilor. Am dat drumul la trafic pe acest pod cu acest gând în minte. Trebuie să subliniez că acest pod a redus semnificativ timpul de intervenție în cazuri de urgență. Siguranța este prioritară și nu vom accepta recepționarea acestui pod până când toate standardele de calitate nu vor fi îndeplinite", a adăugat el.

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a oferit marți 6 februarie 2024 clarificări cu privire la situația contractului pentru proiectarea și construcția Podului Suspendat de la Brăila. Potrivit CNAIR, contractul nu a fost încă finalizat, iar recepția lucrărilor va avea loc doar după ce toate standardele de calitate stipulate în contract vor fi respectate. De asemenea, deși pasajul feroviar de la km 0+385 este complet, constructorul nu a solicitat încă recepția, ceea ce înseamnă că acesta nu poate fi utilizat.

 

Autor Mihai NEGOMIREANU 08 Februarie 2024, 10:22 Administrative
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii