Generalul CHELARU MIRCIA condamnat la 3 ani închisoare cu suspendare

De Redactia 01 Martie 2016, 09:45 Administrative

Prin decizia penală nr. 120 din 27.01.2016, Curtea de Apel București a hotărât condamnarea inculpatului CHELARU MIRCIA, general corp de armată în rezervă, la data faptei, la o pedeapsă de 3 ani închisoare cu suspendarea executării pedepsei pe durata unui termen de supraveghere de 4 ani și interzicerea pe o perioadă de 2 ani de la rămânerea definitivă a hotărârii de condamnare prin care s-a dispus suspendarea executării pedepsei sub supraveghere, a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în orice alte funcții publice și de a ocupa o funcție care implică exercițiul autorității de stat, pentru săvârșirea infracțiunii de participație improprie la abuz în serviciu dacă funcționarul public a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit.

Pe parcursul termenului de supraveghere, inculpatul va presta o muncă neremunerată în folosul comunității, pe o perioadă de 100 de zile lucrătoare, în cadrul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecție Socială Sector 6 sau al Direcției Generale de Asistență Socială și Protecție a Copilului, Sector 5.

Confiscă de la inculpat folosul realizat în cuantum de 851.385,91 lei, actualizat în raport de indicele de inflație la data plății efective.

Obligă inculpatul la plata sumei de 92.839,08 lei către partea civilă Ministerul Apărării Naționale, cu titlu de daune materiale.

Obligă inculpatul, la plata sumei de 600 lei, reprezentând cheltuieli judiciare în apel către stat.

Dispune desființarea parțială a raportului de audit public intern.

DEFINITIVĂ

Inculpatul a fost trimis în judecată de către Direcția Națională Anticorupție – Secția de combatere a infracțiunilor asimilate infracțiunilor de corupție la data de 24 februarie 2014, vezi comunicat 209/VIII/3 din 28 februarie 2014.

comunicat

 

Autor Redactia 01 Martie 2016, 09:45 Administrative
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii