Exercițiu de mobilizare MOBEX BR-GL-24. Rezerviștii din Brăila chemați la unități

De Mihai Vintilă 08 Aprilie 2024, 21:07 Administrative

În conformitate cu prevederile legale, în perioada 8 - 12 aprilie 2024, în județul Brăila se va desfășura ,,Exercițiul de mobilizare pentru verificarea stadiului pregătirii populației, economiei și teritoriului pentru apărare – MOBEX BR-GL-24″. Acesta este coordonat de Ministerul Apărării Naționale, în colaborare cu alte instituții importante precum Administrația Națională a Rezervelor de Stat și Probleme Speciale, Ministerul Afacerilor Interne, Serviciul Român de Informații, Serviciul de Telecomunicații Speciale și Administrația Națională a Penitenciarelor.

Exercițiul se va desfășura simultan și în județul Galați.

Astfel de exerciții sunt planificate și organizate periodic în toate județele țării, în conformitate cu Planul de verificare a stadiului pregătirii populației, economiei și teritoriului pentru apărare prin exerciții și antrenamente de mobilizare, aprobat de Consiliul Suprem de Apărare a Țării, în anul premergător desfășurării acestora.

În timpul exercițiului, un număr de rezerviști cu domiciliul în județul Brăila, incluși în planurile de mobilizare, vor fi convocați la unitățile militare pentru efectuarea unor activități specifice de pregătire, conform legislației în vigoare.

De asemenea, se vor desfășura activități specifice de verificare a autorităților administrației publice locale, instituțiilor publice și operatorilor economici din județul Brăila cu sarcini privind pregătirea economiei și teritoriului pentru apărare.

În cadrul programului rezerviștilor, este prevăzut un antrenament în poligonul de tragere Smârdan, județul Galați, care va avea loc miercuri, 10 aprilie.

 

 

Autor Mihai Vintilă 08 Aprilie 2024, 21:07 Administrative
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii