Транзитні коридори для біженців. Coridoarele de tranzit recomandate cetățenilor ucraineni pe teritoriul României

De Comunicat 13 Martie 2022, 14:44 Administrative

coridoare ucrainieni harta interactiva

Aplicația destinată tranzitului refugiaților ucraineni pe teritoriul României. Scopul aplicației este a oferi o informare corectă cetățenilor și de a facilita tranzitul refugiaților ucraineni pe rute stabilite de comun acord cu partenerii noștri în acest proiect.

Această aplicație de tip web-GIS se bazează pe o hartă interactivă, care prezintă culoarele de tranzit pentru refugiații ucraineni, către statele vecine României, respectiv Ungaria, Serbia și Bulgaria.

În cadrul prezentei aplicații găsiți următoarele straturi tematice: coridoarele de tranzit, atât rutier (16 coridoare), cât și feroviar (7 coridoare), împărțite pe țara de destinație; punctele de trecere a frontierei; aeroporturile civile internaționale; benzinării (aprox. 600), parcările (cca. 1750) și spațiile de servicii aferente fiecărui coridor (peste 50); stațiile de cale ferate (cca. 250); și conexiunile cu aeroporturile apropiate punctelor vamale de interes în acest moment (13 coridoare). Stratele tematice pot fi închise sau deschisă prin bifa aferentă fiecăruia, pentru a îmbunătăți vizualizarea datelor, în funcție de interesul utilizatorului.

Centrul de Studii Tehnice Rutiere și Informatică (CESTRIN) este o sucursală a C.N.A.I.R. S.A., sub coordonarea Ministerului Transporturilor și Infrastructurii (M.T.I.), și împreună cu partenerii, au realizat această aplicație destinată tranzitului refugiaților ucraineni pe teritoriul României.

Harta poate fi accesată:

pe site- ul MTI din secțiunea Hărți - http://mt.ro/web14/harti
prin accesarea link-ului https://bit.ly/coridoare
sau prin codul QR

coridor ukr

 

Autor Comunicat 13 Martie 2022, 14:44 Administrative
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii