Brăila | 9 mai sărbătorită de autorițățile locale

De Comunicat 10 Mai 2022, 08:22 Administrative

9 mai la braila 22

Luni, 9 mai, cu prilejul sărbătoririi Zilei Independenței de Stat a României, Zilei Europei și Zilei Victoriei Coaliției Națiunilor Unite în cel de-al Doilea Război Mondial, Instituția Prefectului – Județul Brăila a organizat o ceremonie publică la Ansamblul Comemorativ al Eroilor Neamului.

Agenda evenimentului a cuprins semnalul trompetului, marșul de întâmpinare, prezentarea onorului, salutul Drapelului de Luptă, trecerea în revistă a Gărzii de Onoare, precum și Intonarea Imnului Național al României și al Uniunii Europene.

”Ziua de astăzi are o triplă semnificație: Ziua Independenței de Stat a României, Ziua Victoriei Coaliției Națiunilor Unite în cel de-al Doilea Război Mondial și Ziua Europei. Evenimentul din 9 mai 1877 reprezintă pasul fundamental făcut pentru clădirea independenței României. Este ziua în care s-a rostit pentru prima dată «Suntem independenți, suntem națiune de sine stătătoare» și, reprezintă pentru noi toți, alături de ziua de 1 decembrie 1918, momente de aur în istoria poporului român. Ziua de 9 mai 1945 are o importanță simbolică deosebită, atât pentru România, cât și pentru întreaga Europă. Este ziua care a marcat finalul celui de-al Doilea Război Mondial. Este de datoria noastră să omagiem vitejia trupelor române care în cele mai grele momente ale istoriei nu au ezitat să își dea viața pentru acest neam. Astăzi sărbătorim totodată Ziua Europei, un simbol al păcii și unității în rândul europenilor. Vă îndemn dragi brăileni să iubim locul în care ne-am născut, părinții, țara și istoria. La mulți ani România! La mulți ani Europa!” a declarat subprefectul județului Brăila, Badiu Virginia Loredana

Evenimentul la care au participat președintele Consiliului Județean Brăila, Francisk Iulian Chiriac, primarul Municipiului Brăila, Viorel Marian Dragomir, precum și comanda Inspectoratului de Poliție Județean Brăila, Inspectoratului de Jandarmi Județean Brăila, Inspectoratului de Urgență Dunărea și Garnizoana Brăila, s-a încheiat cu depunerea de coroane de flori, precum și cu defilarea Gărzii de Onoare.

 

Autor Comunicat 10 Mai 2022, 08:22 Administrative
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii