Brăila și Vărsătura au intrat în scenariul roșu

De Mihai Vintilă 21 Martie 2021, 17:53 Administrative

Prin hotărârea nr 117 din 21 martie 2021 începând cu 20 martie 2021 o serie de localități printre care municipiul Brăila și satul Vărsătura au depășit incidența de 3 la mie cazuri COVID19 și au intrat în scenariul roșu.

Dacă rata de infectare este mai mare de 3 la mia de locuitori, măsurile prevăd obligativitatea purtării măștii în spații deschise, inchiderea restaurantelor și a cafenelelor.

Principalele măsuri:

- Purtarea măștii va obligatorie în toate spațiile închise și deschise
- În privința teatrelor, cinematografelor și a restaurantelor la o incidență de peste 3 la mie activitatea va fi sistată.
- Evenimentele private - nunți, botezuri, aniversări, mese festive - în spațiile închise și deschise sunt interzise pe plan național până se va ajunge la o reducere a cazurilor.
- Se interzic activitățile recreative și sportive desfășurate în aer liber, cu excepția celor care se desfășoară cu participarea a cel mult 10 persoane care nu locuiesc împreună, stabilite prin ordin comun al ministrului sănătății, după caz, cu ministrul tineretului și sportului, ministrul mediului, apelor și pădurilor sau ministrul agriculturii și dezvoltării rurale.
- Se interzice organizarea de evenimente private (nunți, botezuri, mese festive etc.) în spații închise, cum ar fi, fără a se limita la acestea, saloane, cămine culturale, restaurante, baruri, cafenele, săli/corturi de evenimente;
- Se interzice în interiorul localităților circulația persoanelor în grupuri pietonale mai mari de 6 persoane care nu aparțin aceleiași familii, precum și formarea unor asemenea grupuri;

Toate restricțiile le puteți citi aici.

Pe lângă aceste localități peste 3 la mie mai au satul Stanca comuna Stăncuța, satul Surdila-Greci și satul Brateșu Vechi din comuna Surdila Greci, satul Găvani comuna Gemenele, satul Berlești aparținător orașului Ianca și satul Florica comuna Roșiori.

Detalii despre incidența în toate satele județului Brăila în 21 martie găsiți aici.

Hotărârea 117/21 martie 2021 a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Brăila o puteți citi aici.

 

 

Autor Mihai Vintilă 21 Martie 2021, 17:53 Administrative
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii