Accident de muncă la o societate din municipiul Brăila

De IPJ Braila 27 August 2015, 19:21 Accidente Braila

În dimineaţa zilei de 26 august, la ora 07:40, ofiţerul de serviciu de la Poliţia Municipiului Brăila a fost sesizat, prin Sistemul Naţional Unic pentru Apeluri de Urgenţă 112, de către o angajată de 47 de ani, din cadrul unei societăţi din municipiu, cu privire la faptul că, în incinta acestei societăţi, a avut loc un accident de muncă soldat cu rănirea muncitorului M.Vasile (54 de ani), din municipiu.

În urma primirii sesizării, la locul evenimentului s-a deplasat echipa operativă din cadrul Poliţiei Municipiului, care a desfăşurat primele cercetări şi a stabilit că, în jurul orei 7:30, bărbatul de 54 de ani, în calitate de strungar, în timp ce efectua o lucrare de şlefuire manuală a unui ax metalic, prins într-un strung, din cauza neatenţiei şi-a prins praţul stâng între utilaj şi ax.  

Imediat după incident, victima a fost transportată la spital, pentru a primi îngrijirile medicale necesare, stabilindu-se că a suferit fractură la ambele oase ale antebraţului stâng.

Din verificările efectuate de către poliţişti a rezultat că angajatul purta echipamentul de protecţie, conform normelor în vigoare, şi fusese instruit cu privire la normele referitoare la protecţia muncii.
    
A fost întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul comiterii infracţiunilor de vătămare corporală din culpă şi nerespectarea măsurilor legale de securitate şi sănătate în muncă, cercetările fiind continuate pentru clarificarea tuturor circumstanţelor producerii accidentului.

 

Autor IPJ Braila 27 August 2015, 19:21 Accidente Braila
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii