Târgul de Florii, 11-13 aprilie 2014, la Muzeul National al Taranului Român

De Alexandrina Iordache 02 Aprilie 2014, 08:58 Utile
La Muzeul National al Taranului Român in perioada 11-13 aprilie 2014, între orele 10,00-18,00, este deschis Târgul de Florii. Pretul biletului de intrare este 4 lei; pentru elevi, studenti si pensionari biletul costa 2 lei. In târg sunt expuse si se pot cumpara oua încondeiate, icoane, obiecte din lemn, ceramica, tesaturi, jucarii, instrumente muzicale, podoabe, mobilier pictat si alte obiecte frumos mestesugite.

Nu vor lipsi nici:  cozonaci, cofeturi din Teleorman, turta dulce de Harghita, kürtös kalács, mere din Maramures, halvita, miere de albine si laptisor de matca, polen si propolis, ierburi de leac, palinca de Bihor si dulceata.

In curtea Muzeului de la Sosea, la Târgul de Florii vor fi prezenti olari, fierari, cioplitori, lingurari, cojocari, pielari, rudari, iconari, dar si încondeietoare, tesatoare, cusatorese, împletitoare, din toate zonele tarii.

Expun pentru prima data în târg oua încondeiate  mesterii suceveni: Elena Torac si Irinel Parasca iar din Basarabia vin mesterii Natalia Cangea - cu împletituri, Ruslan Scutelnic - cu ceramica si Ludmila Girlovan - cu lucruri cusute cu margele.

In târg vor avea loc demonstratii de încondeiat oua si vor rasuna muzici traditionale.

Duminica, 13 aprilie, de la 10.30 la 11.30 ?i de la 12.00 la 13.00, la Atelierul de Creativitate, BluParty si Irina Latis organizeaza Cosite Urbane – atelier de împletit cosite de par, dedicat mamelor si fiicelor. Costul unui atelier este de 25 de lei pentru o pereche, mama si fiica, precizeaza în comunicatul de presa Muzeul National al Taranului Român.

 

Autor Alexandrina Iordache 02 Aprilie 2014, 08:58 Utile
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii