Mobilă de grădină pentru terasă, balcon și grădiniță

De Frimu Ghinea 19 Martie 2020, 18:43 Utile

Gradina 1

Mobila de grădină este o componentă de nelipsit al spațiului de relaxare amenajat de noi pe terasă, în grădină și chiar pe un balcon de mici dimensiuni. Așteptând primele raze de soare, merită să ne pregătim un plan și să începem deja să completăm elementele selectate. Însă înainte să-ți amenajezi locșorul de lenevit pentru la vară, uită-te împreună cu noi la cele mai populare și totodată funcționale accesorii și mobile de outdoor.

Mobilă de grădină – amenajarea modernă a zonei de relaxare

Cea mai înțeleaptă și cea mai des aleasă propunere este reprezentată de mobila de grădină fabricată din plastic și componente similare. Ce diferențiază acest set este mai ales durabilitatea crescută, mobilitatea și ușurința mutării, precum și prețul accesibil. Mobila de grădină din plastic este rezistentă la acțiunea factorilor atmosferici, precum o ploaie caldă, soare puternic și chiar o grindină ușoară nu îi vor deteriora aspectul.

gradina 2  

Pasionații componentelor naturale pot alege și ei mobilă de grădină din lemn. Să avem însă în vedere că, în primul rând această opțiune este mai scumpă, iar în al doilea rând mult mai puțin durabillă decât materialele plastice. Oricum am privi lucrurile, lemnul are nevoie de îngrijire sezonieră și protecție de dăunători.

Un compromis între prima și a doua variantă ar fi un set de mobilă de grădină din ratan, al cărui aspect este deosebit de atractiv și se compune perfect cu un ambient verde. Să nu uităm că, în acest caz, dacă nu le protejăm de ploaie și umezeală, mobila de grădină din ratan își pierde mult din rezistență, iar culoarea se poate estompa. În ciuda acestui fapt, ratanul, precum și tehnoratanul sunt recomandate pentru dotarea teraselor și oranjeriilor protejate de sticlă. 

Fotoliu suspendat pe balcon și terasă, precum și pentru sufragerie

Dacă visezi la o odihnă lenevind într-o după-amiază de primăvară sau de vară, iar balconul tău nu seamănă cu cele de pe ecranul televizorului, ai câteva modalități practice, care te vor ajuta, chiar și într-o bandă mică de la bloc, să îți amenajezi un spațiu sezonier de relaxare. Te întrebi cum e posibil acest lucru? Iată chestiunea e simplă, iar toată ideea se bazează pe utilizarea funcțională a spațiului disponibil.

Ca proprietar de terasă sau balcon îți dai seama că, o astfel de localizare nu îți permite să îți așezi un hamac de două persoane cu o copertină care să te apere de soarele excesiv. Oricum am privi lucrurile, aici se pretează mult mai bine o zonă de ședere amenajată din paleți sau un fotoliu suspendat atât de la modă în ultima vreme.

Având în vedere dimensiunile medii optime fotoliile suspendate se pretează de minune și pe timpul relaxării pe timp de vară pe balcon, fiind un ornament de efect și pentru terasa casei. Și în exatrsezon, tot mai des le așezăm în sufragerie, unde nu lipsesc amatorii legănatului ușor pe tot timpul anului.

Iluminatul grădinii și terasei

Ce face ca grădina ta să câștige un farmec unic, cu siguranță este atmosfera dată de iluminat. Lumina plăcută ochiului va sublinia delicat verdele plantelor din grădină, iar din punctul practic de vedere va ilumina și căile de acces dintre reduceri. În aceste circumstanțe, plăcerea în a admira cerul plin de stele este la un nivel și mai ridicat.

Trecând la miezul lucrurilor, în acest sezon cele mai des selectate de noi sunt lămpile de grădină în formă sferică. Atât forma rotundă a sferei, cât și nuanța delicată de lumină fac lămpile să sublinieze verdele plantelor și arbuștilor care le înconjoară. În această companie, sferele de grădină se prezintă perfect singure, precum și în serie de câteva cu dimensiuni diferite.

gradina 3  

Pe locul al doilea se află lămpile de exterior, care pe de altă parte reprezintă adesea sublinierea clădirilor, a aleilor întunecoase de acces către casă și a trotuarelor pietruite. Așezarea lămpii în pământ permite montajul stabil și sigur pe o bază solidă. Alegând un astfel de reflector, decide-te asupra unui model de culoare închisă - după lăsarea întunericului se va pierde în ambient, devenind aproape de neobservat.

Ai deja o idee, despre cum să îți amenajezi grădinița sau terasa? Sau poate vrei să vezi altă mobilă de grădină? Înainte de efectuarea achiziției, verifică oferta și disponibilitatea în magazinele online.

 

 

 

Autor Frimu Ghinea 19 Martie 2020, 18:43 Utile
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii