Certificarea Rutei împăraților romani și a vinului de-a lungul Dunarii, ca și rută culturală europeană a Consiliului Europei

De Redactia 18 Iunie 2015, 13:59 Turism

dunareaAutoritatea Națională pentru Turism participă ca partener în cadrul proiectului Rute culturale în zona inferioară și de mijloc a Dunării II – Ruta împăraților romani și Ruta dunareană a vinului pe piața turistică, proiect co – finanțat de Comisia Europeană, alături de organizații din Bulgaria, Croația, România și Serbia. Obiectivul principal al prezentului proiect, care este implementat în perioada aprilie 2014 – septembrie 2015, constă în creșterea competitivității celor două produse turistice transnaționale: Ruta împăraților romani și Ruta dunăreană a vinului.

Acest proiect este o continuare a proiectului Rute Culturale în zona inferioară și de mijloc a Dunării, de asemenea co – finanțat de Comisia Europeană, care s-a derulat în perioada 2012-2013.
Pentru dezvoltarea Rutei împăraților romani în Bulgaria, Croația, România și Serbia a fost semnat în anul 2012 de către ministerele de resort din țările anterior menționate, Memorandumul de înțelegere cu privire la cooperarea in cadrul proiectului Ruta culturala turistică a împăraților romani, aprobat prin HG 388/2012.

Unul dintre obiectivele proiectului constă în certificarea Rutei împăraților romani și a vinului de-a lungul Dunării, ca și rută culturală europeană a Consiliului Europei, obiectiv realizat conform informării recent primite din partea Institutului European pentru Rute Culturale.

Obiectivele turistice din România care fac parte din Ruta împăraților romani sunt următoarele:
- Sarmizegetusa Ulpia Traiana
- Adamclisi
- Histria
- Apulum
- Roşia Montana

Zonele viticole din România incluse în Ruta dunăreană a vinului și cramele aferente sunt următoarele:
- Dealurile Dobrogei: Alcovin, Murfatlar, Clos des Colombes
- Dealurile Munteniei şi Olteniei: Galicea Mare, Segarcea, Starmina, Vânju Mare, Oprişor.
- Terasele Dunării: Ostrov, Zimnicea.

Mai multe informații despre rută pot fi accesate la adresa : http://www.danube.travel/main-menu/danube-highlights/roman-emperors-and-danube-wine-route/intro.354.html

 

Autor Redactia 18 Iunie 2015, 13:59 Turism
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii