Proilavia va invita în minunata zona Jitia-Vintileasca din judetul Vrancea

De Alexandrina Iordache 16 Mai 2015, 11:22 Turism

zona Jitia-Vintileasca, VranceaRegiunea Jitia-Vintileasca este situata în judetul Vrancea, pe valea Râmnicului Sărat, la poalele muntilor Vrancei si muntilor Buzaului, la o altitudine de 600-1000 metri. Este un loc de o frumusete extraordinara care merita vizitat. Daca ai vizitat o data aceste locuri îti vei dori sa revii. Aer curat, peisaje încântatoare, paduri, poieni si ape, o fauna si flora bogata, o dantelarie creata de munti la orizont si un apus de soare cum numai aici îl întâlnesti. La toate acestea adaugati ospitalitatea oamenilor din zona, bucataria, portul si traditiile populare.

In aceasta zona binecuvântata de natura si de oameni ne invita Clubul de turism ”Proilavia” din Braila în data de 7 iunie 2015 pentru a petrece o zi de neuitat într-un peisaj feeric desprins parca din povesti.

Iata ce ne propune clubul ”Proilavia”:

- Vom vizita localitatea Jitia si cateva din satele ei pline de frumuseti naturale – Dealu Sarii, Jitia de Jos. In multe dintre dealurile din zonă se află zăcăminte de sare, ce ies pe alocuri la suprafață..
- Raul Ramnicu Sarat, cu Pietrele Mâței, fomatiuni stancoase si fascinante
- Poiana Negari de la Dealu Sarii, situata la granita cu judetul Buzau, unde anual are loc festival folcloric. Peisaj superb asupra Muntilor Vrancei de Sud.
- Manastirea Poiana Marului – la poalele muntelui Ulmusoru (943m) in com.Bisoca, monument istoric,ctitorita in anul 1730. Primul stareț a fost cuviosul Vasile, canonizat ulterior sub denumirea de Sfântul Vasile de la Poiana Mărului. Aici a fost surghiunit în 1840 poetul Cezar Boliac, și tot aici poposea deseori Alexandru Vlahuță care descrie în România Pitorească frumusețea acestor locuri, precum și prietenul acestuia Barbu Ștefănescu Delavrancea.
- localitatea Vintileasca, cu sate in munte, care urca la peste 1400 m altitudine
- Lacul fara fund sau Lacul Mare, un lac de munte din aceasta zona din care nu vrei sa mai pleci
- si multe alte surprize pe care vi le-am pregatit……. trasee turistice, miscare, aer curat, voie buna, spirit de echipa, socializare si prietenie.

Data organizarii excursiei: 7 iunie 2015
CONTRIBUTIE – 60 lei/persoana si include
- transport cu autocarul Braila-Vintileasca si retur (grup 15-29 persoane)
- ghid de calatorie Gabriel Lala (Clubul de Turism Proilavia)
- muzica live la chitara si fluier ( am multe melodii sa va cant !)
- muzica si voie buna pe drum
- fotografii din drumetie
- povesti despre locurile vizitate, intr-o maniera deosebita
- harti turistice

ECHIPAMENT necesar obligatoriu– adidasi cu talpa aderenta/ghete de drumetie, pelerina de ploaie, sapca, imbracaminte adecvata, rucsac
MASA DE PRANZ- Se va stabili de comun acord cu toti participantii (incercam sa gustam din minunatele produse naturale locale)

INSCRIERI – pana pe data de 31 mai 2015, la telefon 0723337963 sau email proilaviabraila@yahoo.com, in numerar. Locuri limitate.  

 

Autor Alexandrina Iordache 16 Mai 2015, 11:22 Turism
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii