Clubul de turism ”Proilavia”: Sa admiram muntii la început de toamna

De Alexandrina Iordache 02 Septembrie 2015, 12:29 Turism

excursie proilaviaClubul ”Proilavia” din Braila organizeaza un eveniment de socializare si drumetie intitulat ”Vino cu noi sa vezi muntii la început de toamna”. Este vorba de o invitatie la o petrece o zi de toamna la munte, mai exact în masivul Ciucas si statiunea Cheia.

Excursia are loc în data de 12 septembrie 2015, cu plecare la ora 6,00 din Braila cu autocarul. Traseul a fost ales cu grija de organizatorul excursiei si este accesibil tuturor categoriilor de vârsta.

Invitatia la drumetie a Clubului de turism ”Proilavia” este însotita si de descrierea traseului care va fi parcurs:

traseu muntii Ciucas”Vom parcurge un traseu usor/mediu in Muntii Ciucas, incepand din satul de munte Cheia - cabana Muntele Rosu (1260 m) - Cabana Ciucas (1660 m).

Situata intr-un peisaj feeric, Statiunea Cheia este recunoscuta ca un loc de odihna si relaxare datorita aerului curat montan. Este usor accesibila in toate anotimpurile si este o statiune ideala pentru cei care sufera de stres, epuizare fizica si psihica si diverse alte probleme sau, pur si simplu, pentru cei care cauta odihna. Peisajele sunt pitoresti si natura abunda in verdeata.

Situat in partea centrala a Carpatilor, in grupul muntos al Carpatilor de Curbura, Masivul Ciucas se detaseaza net fata de regiunile inconjuratoare prin abrupturile sale, dar in special prin peisajul variat dat de conglomerate si calcare. In regiunea muntoasa de la est spre Valea Prahovei, Masivul Ciucas reprezinta unul din cele mai frumoase si atragatoare tinuturi, o personalitate geografica marcanta, care il detaseaza net fata de regiunile inconjuratoare.

Mănăstirea Suzana, pe valea râului Teleajen, monument istoric, este aşezată pe un tapşan înconjurat de păduri de brazi si fagi. Pe aceste locuri, prima aşezare monahală a fost ridicată in anul 1740. Aceasta era o biserică din bârne ce purta hramul ‘’Sf. Ierarh Nicolae’’, hram pe care il are si astazi. Numele de Suzana îl moşteneşte de la ctitora Stanca Arsica din Sacele Brasov care călugarindu-se s-a numit Suzana”.

Conform organizatorului, optional, mai pot fi vizitate: Muzeul florilor de mina din Cheia, Manastirea Cheia/alte trasee (functie de timp/vreme).

Ghidul acestei excursii este Gabriel Lâlă (clubul de turism ”Proilavia”) care recomanda participantilor echipament adecvat pentru munte: adidasi/ghete/bocanci, pelerina de ploaie, rucsac, mâncare.

Inscrierile se fac pâna pe data de 5 septembrie 2015, prin mesaj (cu numele) la telefon 0723337963 sau email proilaviabraila@yahoo.com.

Contributia pentru aceasta excursie este de 80 lei/persoana iar banii trebuie achitati pâna pe 7 septembrie 2015.

 

Autor Alexandrina Iordache 02 Septembrie 2015, 12:29 Turism
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii