Atenţionare de călătorie în Canada – Condiții meteorologice severe – incendii puternice de pădure

De Redactia 22 August 2018, 22:12 Turism

Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în Canada că, în conformitate cu datele puse la dispoziție de autoritățile locale, începând de la mijlocul lunii august 2018, provincia British Columbia, orașele: Prince George, Prince Rupert, Kamloops, Cariboo, se confruntă cu puternice incendii de pădure care cuprind zeci de mii de hectare, în urma cărora au fost evacuate peste 900 de persoane (operațiuni de evacuare a locuitorilor din zonele afectate).

Cetățenii români pot solicita asistență consulară la numerele de telefon ale Consulatului General al României la Vancouver: +1 604.633.0786 și +1 604.633. 0763, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCRS) și preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență. De asemenea, cetățenii români care se confruntă cu o situație dificilă, specială, cu caracter de urgență au la dispoziție și telefonul de permanență al Consulatului General al României la Vancouver: +1 604.369.4704.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor de Internet http://vancouver.mae.ro, www.mae.ro și reamintește fapul că cetățenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziție aplicația „Călătorește în siguranță” (disponibilă gratuit în „App Store” și „Google Play”), care oferă informații și sfaturi de călătorie, precum și serviciul de alertă prin SMS, aferent campaniei de informare „Un SMS îți poate salva viața!”.

 

Autor Redactia 22 August 2018, 22:12 Turism
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii