Atenţionare de călătorie în Slovenia

De Redactia 29 Decembrie 2015, 20:33 Turism

Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români care tranzitează sau se află pe teritoriul Republicii Slovenia că, urmare a măsurilor luate recent de autoritățile din Republica Austria, privind reintroducerea controalelor temporare la frontierele terestre, dar şi a controalelor efectuate la punctele de frontieră terestră cu Republica Croația, sunt posibile întârzieri și prelungiri a perioadei de tranzitare auto a teritoriului sloven.

Circulația rutieră pe autostrăzile din Republica Slovenia este deschisă, dar se pot înregistra disfuncționalități din cauza condițiilor specifice anotimpului rece şi creșterii numărului verificărilor efectuate de echipele mobile ale poliției slovene. Autovehiculele trebuie să fie dotate corespunzător pentru trafic pe timp de iarnă și, cu precădere în cursul nopții, să existe provizii suficiente de combustibil și alimente.

Autoritățile slovene avertizează asupra faptului că circulația rutieră va fi îngreunată din cauza unor lucrări de întreținere pe următoarele autostrăzi:
 
- A5, pe direcția Lendava - Maribor;
- A2, pe direcția Obrezje – Ljubljana;
- A1, pe direcția Ljubljana–Koper, între parcarea Studenec şi Razdrt;
- A2, pe direcția Ljubljana – Karavanke, în dreptul localității Lesce.

Având în vedere dinamica situației, se recomandă cetățenilor și transportatorilor români să se documenteze asupra condițiilor de călătorie şi a circulației pe principalele componente de infrastructură rutieră şi feroviară din Slovenia, precum și asupra restricțiilor existente. Totodată, se recomandă adoptarea unei conduite prudente și respectarea semnelor și avertizărilor de circulație rutieră, precum și cu privire la alertele meteorologice emise de autoritățile slovene.

Informații privind situația circulației rutiere în Republica Slovenia pot fi obținute non-stop (24h/7zile) de la Centrul de informare, accesând pagina dedicată de Internet www.promet.si, precum și apelând numerele de telefon 1970 (de pe teritoriul Sloveniei) și +38615188518 (internațional).

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor de Internet www.mae.ro, http://www.meteoalarm.eu/ro_RO/0/0/SI-Slovenia.html şi reamintește faptul că cetățenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziție aplicația „Călătoreşte în siguranţă” (disponibilă gratuit în „App Store” şi „Google Play”), care oferă informații, recomandări de călătorie şi posibilitatea de a fi alertați, în cazul în care apar situații speciale.

 

Autor Redactia 29 Decembrie 2015, 20:33 Turism
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii